Ο Ευαγγελάτος μετά το «βελούδινο διαζύγιο»

24.06.2010
Από τους απόντες της φετινής σεζόν κάποια λαμπερά ονόματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός και τη νέα χρονιά.

Από τους απόντες της φετινής σεζόν κάποια λαμπερά ονόματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός και τη νέα χρονιά. Και δεν μιλάω για τους ηθοποιούς-πρωταγωνιστές των ελληνικών σίριαλ. Εκεί η κατάσταση είναι δραματική, αφού του χρόνου δεν αναμένεται να γυριστούν ούτε 10 νέα σίριαλ (φέτος είχαμε 14 νέα, πρόπερσι 46!).

Μιλάω για τηλεπερσόνες που έχουν δική τους εκπομπή και μάλιστα έχουν διανύσει μια λαμπρή πορεία στο τηλεοπτικό στερέωμα. Παράδειγμα, ο Νίκος Ευαγγελάτος. Πολλή συζήτηση γίνεται ότι θα τον δούμε το χειμώνα στο Alter με τις «Αποδείξεις» του. Άλλοι είναι επιφυλακτικοί, γνωρίζοντας ότι το ζεύγος Ευαγγελάτος - Στεφανίδου είναι από τους πιο δύσκολους διαπραγματευτές. Θυμόμαστε πέρυσι πόσους μήνες διαπραγματεύονταν την ανανέωση του συμβολαίου τους με τον ΑΝΤ1. Στο τέλος έσπασαν τα νεύρα των ανθρώπων του καναλιού και των δικών τους. Ιούνιο περιμέναμε τις υπογραφές, Σεπτέμβριο αναγγέλθηκαν στον «Ελληνικό Κόσμο», στη συνέντευξη Τύπου του καναλιού για το νέο πρόγραμμα.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δικαιούται μια θέση σε μεγάλο κανάλι και μάλιστα κεντρικού παρουσιαστή. Ας θυμηθούμε την καριέρα του, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στον ΣΚΑΪ. Μαζί με τον Μανόλη Καψή και διευθυντή ειδήσεων τον Σταμάτη Μαλέλη. Ακολούθησε το Tempo του Μ. Ανδρουλιδάκη και μετά ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, όπου ο Ευαγγελάτος υπέγραψε ένα περίεργο συμβόλαιο. Χρίζονταν κεντρικός παρουσιαστής, ενώ υπήρχε στη θέση αυτή ο Νίκος Χατζηνικολάου! Γρίφος. Γι’ αυτό εκκρεμεί ακόμη αγωγή Ευαγγελάτου κατά Alpha.

Εκεί, στο κανάλι της Κάντζας, πρωτοστήθηκαν «Οι αποδείξεις», το βραδινό του σόου που σημείωσε 50άρια! Δυσαρεστημένος από την εξέλιξη των ειδήσεων, όπου δεν εμφανίστηκε ποτέ ο Νίκος Ευαγγελάτος, πάει στον ΑΝΤ1. Η σεζόν 2006-2007 αρχίζει με κοινή παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του καναλιού του Αμαρουσίου από τον ίδιο και την Έλλη Στάη. Όλοι μίλησαν για αταίριαστο ζευγάρι που άντεξε μόλις 16 βράδια. Ο Νίκος Ευαγγελάτος μένει μόνος, όπως το ίδιο το κανάλι χωρίς πρόσχημα επεδίωκε. Αλλά από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα φυλλορρόημα των επιτελικών στελεχών των ειδήσεων. Το 2007 ο Βασίλης Θωμόπουλος υποβάλλει την παραίτησή του και οδεύει στον Alpha. Το 2008 ο Νίκος Ευαγγελάτος συγκρούεται με το σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη. Το κανάλι στηρίζει το σκηνοθέτη και η κρίση ξεπερνιέται προσωρινά. Εκδιώκεται όμως ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος. Τελικά, δεν αποφεύγεται και η απομάκρυνση - και μάλιστα βίαιη και άκομψη του Γιώργου Νταούλη.

Τέλος, η σεζόν 2009-2010 ξεκινά χωρίς το γενικό διευθυντή ειδήσεων Γιώργο Μιχελάκη, τον οποίο φέτος θαυμάσαμε ως ομιλητή στα πολιτικά πάνελ. «Τους έφαγε όλους ο Ευαγγελάτος και στο τέλος έφαγε τα μούτρα του», θα πει επιτελής του ΑΝΤ1. «Ο ΑΝΤ1 δεν ήξερε τι ήθελε στις ειδήσεις, άλλαζε κάθε τόσο τη στόχευση του κοινού και την πολιτική του, με αποτέλεσμα να πιάσει πάτο. Τι φταίει ο Ευαγγελάτος;» θα μου πει παλιά καραβάνα των ειδήσεων.

Όπως και να έχει το πράγμα, η συνεργασία ΑΝΤ1 ? Ευαγγελάτου κράτησε 890 νύχτες, από την 1η Μαΐου 2006 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2009, οπότε ΑΝΤ1 - Ευαγγελάτος προχώρησαν σε «βελούδινο διαζύγιο». Οι ανακοινώσεις και των δύο πλευρών μάλλον θυμίζουν πανηγυρική έναρξη συνεργασίας, παρά λύση συμβολαίου. Από την επομένη του «διαζυγίου» ο Νίκος Ευαγγελάτος ασχολείται με το ιντερνετικό κανάλι, το Newsit. Θα τον δούμε όμως στο Alter; Πιθανότατα ναι! Ο Νίκος είναι αρκετά έξυπνος για να μη ζήσει άλλη μια χαμένη σεζόν...