Μας αρέσουν γιατί μας σπάνε τα νεύρα!

04.03.2010
Ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα, μηχανορραφίες, ιδιότροπες... Κι όμως, εμείς τους αγαπάμε και τους χαρίζουμε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι δύστροποι της ελληνικής τηλεόρασης άλλες φορές μας χαρίζουν γέλιο και άλλες μας σπάνε τα νεύρα,

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα, μηχανορραφίες, ιδιότροπες... Κι όμως, εμείς τους αγαπάμε και τους χαρίζουμε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι δύστροποι της ελληνικής τηλεόρασης άλλες φορές μας χαρίζουν γέλιο και άλλες μας σπάνε τα νεύρα, σε σημείο που θέλουμε να σπάσουμε την τηλεόραση. Στην καθημερινότητά τους όμως δεν έχουν καμία σχέση με το ρόλο τους. Ποιοι είναι και πόσο μας εκνευρίζουν; Τους βαθμολογήσαμε ανάλογα με το πόσο... ξινοί είναι και σας τους παρουσιάζουμε.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ;

Νίκος Μουρατίδης
Ο διαχρονικός «κακός» κριτής των talent shows. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κόντρες του με την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο «Fame Story» αλλά και τις σπόντες προς τον Σάκη Ρουβά στα δύο τελευταία «X-Factor». Ατάκες όπως «Δεν μας έπεισες καθόλου», «Πήγαινε να αλλάξεις και ξαναέλα» αλλά και «Εδώ δεν είναι μπουζοκομάγαζο» έχουν μείνει στην τηλεοπτική ιστορία. Φέτος τον είδαμε πιο ήρεμο μετά την περσινή διαμάχη του με τον Γιώργο Θεοφάνους. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ο διαχρονικός «σκληρός» των ριάλιτι.

Ζέτα Δούκα
Λαϊκή συμπεριφορά, ακόμη λαϊκότερο look, κουτοπονηριά και πρότυπο προς αποφυγή συζύγου και μητέρας. Η Βούλα στον «Λάκη τον γλυκούλη» καμία σχέση δεν έχει με τη real life Ζέτα Δούκα. Και μπορεί ως μπανάλ Βούλα να μας σπάει τα νεύρα, τη βλέπουμε όμως φανατικά και γελάμε με τις συνεχείς γκάφες της. Όσο για την ίδια την ηθοποιό; Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, λατρεύει το συγκεκριμένο ρόλο, γιατί πολύ απλά είναι κόντρα σε ό,τι έχει κάνει τηλεοπτικά μέχρι σήμερα!

Πάνος Βλάχος
Κάθε κακός που σέβεται τον εαυτό του έχει και ένα βοηθό για τις δύσκολες βρομοδουλειές. Στην περίπτωση της Ξένιας στη «Ζωή της άλλης», συμπαραστάτης της δεν είναι άλλος από τον Τζώρτζη. Τεμπέλης και πονηρός, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγάλει λεφτά. Με κάθε τρόπο. Δεν διαθέτει βέβαια την εξυπνάδα της Ξένιας, γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνει τις τρικλοποδιές που του βάζει πολλές φορές. Βέβαια, στα επόμενα επεισόδια θα βρει κι αυτός το δάσκαλό του.

ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;

Γιώργος Θεοφάνους
«Χαίρομαι πολύ που φεύγετε», είχε πει ο Γιώργος Θεοφάνους κατά την αποχώρηση του γκρουπ 360 Μοίρες, ωστόσο αυτή η ατάκα θεωρείται από τις πιο ήπιες που έχουμε ακούσει στο «Χ-Factor». O μουσικοσυνθέτης για μία ακόμη σεζόν τα έβαλε με όλους τους κριτές, πέταξε τις μπηχτές του στον Σάκη, ενώ φρόντισε με συνεντεύξεις του να αναζωπυρώσει παλιές κόντρες με καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί, όπως η Πέγκυ Ζήνα. Κορυφαία στιγμή του φέτος όσα έγιναν με την αποχώρηση της Ήβης, με αποτέλεσμα να τα «ακούσει» από το κοινό που βρισκόταν στο στούντιο.

Ιωσήφ Μαρινάκης
Τον γνωρίσαμε ως αδίστακτο Γιώργη στο «Της αγάπης μαχαιριά», που στο τέλος η αγάπη του για την Πελαγία (Μαριάννα Πολυχρονίδη) τον... μαλάκωσε. Ο Ιωσήφ συνεχίζει σε ρόλο κακού, αλλά από διαφορετική σκοπιά. Γιάπης, πλούσιος και καιροσκόπος, το μόνο που τον ευχαριστεί είναι να κάνει δύσκολη τη ζωή του Λάκη στην ομώνυμη κωμική σειρά του Mega. Δύστροπος και στριφνός, ο Νίκος καμία σχέση δεν έχει με τον Ιωσήφ, που διαθέτει πολύ χιούμορ και πραγματικά δίνεται ολόψυχα στους ανθρώπους που αγαπάει.

Μαρία Σολωμού
Κακομαθημένη και στρίγκλα, όπως ακριβώς την αγαπήσαμε και στους «Singles». Ο ρόλος του ψώνιου και της κακιάς τελικά ταιριάζει γάντι στη Μαρία Σολωμού. Στην «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1 είναι η Κατερίνα Λαδά. Διευθύντρια κορυφαίου περιοδικού μόδας, που έχει στην κατοχή της ο πάμπλουτος πατέρας της, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα πανάκριβα ντυσίματα, η κοσμική ζωή αλλά και να κάνει δύσκολη τη ζωή όλων όσοι βρίσκονται γύρω της. Κι όπως έχουμε δει, μετά την αποκλήρωση από τον πατέρα της βρίσκει καταφύγιο στην «Ονειροπαγίδα». Θα καταφέρει ο Γιώργος Καραμίχος να την αλλάξει;

Βάσια Παναγοπούλου
Κάθε σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να μην έχει ρόλο «κακού». Το απόλυτο πρότυπο; Η Αλέξις, κατά κόσμον Τζόαν Κόλινς, της «Δυναστείας». Έτσι, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε το «Κάρμα» της Βάνας Δημητρίου. Αδίστακτη και χωρίς συναισθηματισμούς, η Μίρκα (Βάσια Παναγοπούλου) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να δυσκολεύει με κάθε τρόπο την καθημερινότητα των γύρω της. Αγαπημένη της συνήθεια; Να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην ανιψιά της Σμαράγδα (Ιζαμπέλα Κογιεβίνα), που φυσικά είναι η καλή και η όμορφη πρωταγωνίστρια της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Στέλλα Παπαδημητρίου
Αν είχαμε «X-Factor» κακών, τότε σίγουρα η Στέλλα Παπαδημητρίου θα κέρδιζε επάξια την πρώτη θέση στο γκρουπ με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Η Αντιγόνη Καρτάλη, μητέρα του Στέφανου (Αλέξανδρος Σταύρου), είναι μια... καβαλημένη αριστοκράτισσα που δεν θέλει με τίποτα τη Μελίτα (Χρύσα Παπά) για το γιο της. Ούτε και την Εύα (Φαίη Ξυλά) θέλει βέβαια, την οποία αποδέχθηκε για νύφη της αλλά δεν χάνει ευκαιρία να την προσβάλλει με το παραμικρό. Αγαπημένες της ατάκες; «Αυτά δεν συνηθίζονται στον κύκλο μας» και «Στέφανε! Προσβάλλουν την οικογένειά μας».

Αθηνά Οικονομάκου
Η κορυφαία «κακιά» της φετινής περιόδου. Όσο όμορφη είναι εξωτερικά, αλλά τόσο εκνευρίζει με τη συμπεριφορά της κάθε τόσο τους εκατομμύρια καθημερινούς τηλεθεατές στη «Ζωή της άλλης». Οι μηχανορραφίες της, οι ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι η καθημερινότητά της. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να κάνει τη ζωή των άλλων δύσκολη, αλλά και τα λεφτά. Εδώ κολλάει η ατάκα «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» αλλά και ο χαρακτηρισμός «θηλυκός Σπύρος Καλογήρου», που της έχουν αποδώσει. Κι όμως, η Αθηνά καμία σχέση δεν έχει με την Ξένια, για όσους τη γνωρίζουν καλά...

Έκτορας Μποτρίνι
Όχι μόνο master chef αλλά και μάστερ... κακός των ριάλιτι. Αμέτρητες οι προσβολές και οι βρισιές που έχουν ακούσει οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, αμέτρητα και τα «μπιπ» που ακούγονται στη διάρκεια προβολής του «Εφιάλτη στην κουζίνα». Ο Έκτορας είναι πραγματικός «Εφιάλτης». Στην πραγματικότητα είναι μεν αυστηρός με τους συνεργάτες του, αλλά αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες και τα απρόοπτα με πολύ χιούμορ και κατανόηση.