Νέα πρόκληση για την Πόπη Τσαπανίδου

05.03.2010
Σιωπηλή πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Κόσμο μας -πάνω από 15 χρόνια- είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Σιωπηλή πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Κόσμο μας -πάνω από 15 χρόνια- είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Δεν προβάλλει την προσωπική της ζωή, δεν επιδιώκει ούτε επαγγελματικές συνεντεύξεις. Θα έλεγα απλώς ότι «κάνει τη δουλειά της». Και την κάνει πολύ καλά.

Είναι τυχερός ο ΣΚΑΪ που την απέκτησε. Είναι τυχερή και η Πόπη που δεν χρειάστηκε να συνεργαστεί με ένα μεγάλης θεαματικότητας κανάλι, αλλά βρέθηκε σε μια μπουτίκ της ελληνικής τηλεόρασης, που έχει όραμα, στόχους και δίνει μάχες για την ποιότητα. Η δημόσια ΕΡΤ και ο ιδιωτικός ΣΚΑΪ είναι τα μοναδικά κανάλια που δεν μοιάζουν σκλάβοι της τηλεθέασης, χωρίς να σημαίνει ότι δεν την υπολογίζουν. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος βρέθηκε στο σταθμό του Νέου Φαλήρου. Και ότι η παρουσία του εκεί λειτούργησε απολύτως θετικά για τη μετεγγραφή από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ του πετυχημένου δημοσιογραφικού διδύμου Βασίλη Λυριτζή - Δημήτρη Οικονόμου, αλλά και της Πόπης Τσαπανίδου. Η πρώτη εβδομάδα της δημοσιογράφου στο νέο της πόστο μου άφησε άριστες εντυπώσεις και θεωρώ βέβαιο ότι η ενσωμάτωσή της στο κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου θα είναι απόλυτα επιτυχημένη. Η Πόπη έχει μέτρο, έχει γνώσεις, έχει επαγγελματισμό και πολύ ικανοποιητική σκηνική παρουσία. Τη θυμάμαι πριν από 15 χρόνια ως συνεργάτιδα του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα». Κάλυπτε το ρεπορτάζ της Θεσσαλονίκης και είχε πάντα κάτι ενδιαφέρον να πει. Το Mega τη φλερτάρισε, αλλά η συνεργασία δεν πέτυχε. Βρέθηκε στη δημόσια ΕΡΤ, σε μια εκπομπή που «δεν συζήτησε όλη η Ελλάδα», αλλά και που δεν εισέπραξε ούτε μία αρνητική κριτική από «ειδικούς» και μη. Ο ΣΚΑΪ της προσέφερε μια καλή παραγωγή, από το πολύ εντυπωσιακό σκηνικό μέχρι τους συνεργάτες, και βέβαια τις μεγάλες δυνατότητες στον ειδησεογραφικό τομέα που διαθέτει, λόγω της αξιοποίησης στελεχών και ανταποκριτών, τόσο από το ΣΚΑΪ Radio όσο και από τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου, την εφημερίδα «Καθημερινή».

Με αυτή την «προίκα» η Πόπη Τσαπανίδου σίγουρα θα τα πάει το ίδιο καλά, ενώ ο ΣΚΑΪ φιλοδοξεί να ανεβάσει κι άλλο τις επιδόσεις του, τις οποίες μέχρι πρότινος η AGB του... αρνιόταν. Ήδη με το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου ξεπέρασε στην πρεμιέρα την ΕΡΤ με 15%, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου με το «ΣΚΑΪ τώρα» συγκέντρωσε 8,8% (μέσος όρος του καναλιού 3,8-3,9%). Όσο για την αμοιβή της, από όσα γνωρίζω, η Πόπη Τσαπανίδου αμείβεται με λιγότερα απ’ όσα στην ΕΡΤ επί Ν.Δ., αλλά πολύ περισσότερα απ’ όσα της έδινε η δημόσια τηλεόραση τώρα, μετά τις περικοπές που ανήγγειλε, λόγω της λιτότητας.

Κάτι είναι κι αυτό!