Το μετέωρο βήμα της Ρούλας Κορομηλά

07.05.2010
«Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα...»

Λίνα Νικολακοπούλου

Η Ρούλα Κορομηλά χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό στην επάνοδό της στο γυάλινο κόσμο της μικρής οθόνης. Χειροκροτήθηκε από το κοινό του πλατό του «Greek Idol» του Alpha, όπου ξαναεμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα έπειτα από 4 σεζόν απουσίας.

Η υποδοχή δεν ήταν το ίδιο ενθουσιώδης από τους τηλεκριτικούς. Η Πόπη Διαμαντάκου στα «Νέα» επιφύλαξε πραγματική ψυχρολουσία στη «βασίλισσα της τηλεόρασης» και τα μεσημεριανά κους κους δεν είχαν άλλο θέμα συζήτησης.

Η διαχείριση της δόξας είναι πιο δύσκολη από την άνοδο προς τη δόξα. Η ανθρώπινη φιλοδοξία τυφλώνει. Το ίδιο όπως τα φώτα των προβολέων στα τηλεοπτικά στούντιο.

Αυτός, ο τυχερός ή «καταραμένος», που έφτασε στην κορυφή -την όποια κορυφή- είναι πολύ μόνος για να έχει καλούς συμβούλους. Και από εκεί και πέρα το βήμα μένει μετέωρο. Πού να βαδίσεις όταν είσαι στην κορυφή;

Η Ρούλα Κορομηλά έφτασε στην κορυφή στον ουτοπικό μικρόκοσμο της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας. Κάθε βήμα της δεν έχει να την οδηγήσει πιο ψηλά. Σήμερα δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να παίζει με τις αντοχές της και να προκαλεί μοιραία τη σύγκριση με τον παλιό καλό εαυτό της. Πολύ σκληρό για μια γυναίκα που πέρασε και μια μεγάλη δοκιμασία με την υγεία της.

Δεν ήταν κακή η Ρούλα Κορομηλά στην επανεμφάνισή της στο τηλεοπτικό στερέωμα, όσο φρόντισαν να επισημάνουν οι σκληροί κριτές της. Έδειξε, για μία ακόμη φορά, τον επαγγελματισμό της, το πείσμα της, το ταλέντο που δεν χάνεται. Είχε άγχος σαν πρωτάρα στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1. Αυτό δείχνει το φιλότιμο και την αίσθηση ευθύνης απέναντι στο κοινό.

Αλλά τι άλλο θέλει να αποδείξει πια η «βασίλισσα»; Γιατί να γίνεται άθυρμα των συμφερόντων κάποιων επιτελών του καναλιού της ή (αν δεν συμβαίνει αυτό) γιατί αυτοθυσιάζεται για να σώσει ένα σόου που μέχρι τώρα δεν τράβαγε στον Alpha, λόγω κακής παραγωγής; Ας το διόρθωνε από την επιτελική θέση της διευθύντριας Ψυχαγωγίας του καναλιού την οποία κατέχει.

Και έστω ότι τα καταφέρνει περίφημα, το σόου απογειώνεται, τα νούμερα της AGB τη δικαιώνουν. Τι μένει;

Έχει, ακόμα, ανάγκη το χειροκρότη?α του κοινού η Ρούλα Κορομηλά; Ίσως...