4 απαντήσεις ομορφιάς στις ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις

23.02.2016
Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις ομορφιάς που δεν αποκλείεται να ντρέπεσαι να κάνεις. Γιατί έχεις ραγάδες, γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σου; Παρακάτω θα μάθεις ποιες είναι οι λύσεις στα προβλήματα ομορφιάς που δεν θέλεις να συζητάς.

“Γιατί μυρίζει η αναπνοή μου, ενώ βουρτσίζω τα δόντια μου;”


Αν και το βούρτσισμα βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας, μπορεί απλά να καλύψει την κακοσμία του στόματος αφού το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από τον λαιμό και την γλώσσα σου και όχι τα δόντια. Όταν τα βακτήρια στο στόμα σου δεν έχουν πια πρόσβαση στο οξυγόνο – το οποίο πολλές φορές μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείς στοματικά διαλύματα με βάση την αλκοόλη ή όταν κρατάς κλειστό το στόμα σου για ώρες- το κάνουν να μυρίζει...κάπως εξαιτίας της απελευθέρωσης ενώσεων του θείου, σύμφωνα με τον Harold Katz, DDS, ιδρυτή της Κλινικής αναπνοής της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Αν φας σκόρδο ή κρεμμύδι επίσης μυρίζει η αναπνοή σου εξαιτίας της απελευθέρωσης των ίδιων ενώσεων.

"Τι προκαλεί την κακοσμία των ποδιών;"

Όταν τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα πόδια μας αλληλεπιδρούν με την υγρασία που “παγιδεύεται” στις κάλτσες και τα παπούτσια μας, τότε τα πόδια αποκτούν μια περίεργη μυρωδιά λέει η Ντόρις J. Day, M.D., επίκουρος καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Πώς θα το διορθώσουμε;

Από τη στιγμή που τα ξηρά πόδια είναι άοσμα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέγεις να φοράς παπούτσια από υλικά που επιτρέπουν στα πόδια σου να αναπνέουν αλλά και βαμβακερές κάλτσες. Μια αντιμηκυτιασιακή πούδρα θα περιορίσει τον ιδρώτα και την κακοσμία των ποδιών. Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις είναι 3 φορές την εβδομάδα να ρίξεις μια κανάτα τσάι με πολλά φακελάκια τσαγιού ( όχι από βότανα) σε μια λεκανίτσα και να βουτήξεις μέσα τα πόδια σου για δέκα λεπτά.

"Γιατί έχω ραγάδες;"

Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν δεν λένε να φύγουν. Μένουν στους γλουτούς, μηρούς ακόμα και στο στήθος. Ευτυχώς, όμως, μας θυμίζουν ευχάριστες καταστάσεις: τα κιλά που χάσαμε ή την πρόσφατη εγκυμοσύνη μας.

Οι ραγάδες δεν είναι τίποτε άλλο από μια μορφή ατροφικής ουλής που δημιουργείται εξαιτίας της απότομης και έντονης διάτασης του δέρματος. Πολλές φορές οι αλλαγές στο βάρος σου μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση τους.

Πώς θα τις αντιμετωπίσεις;

Στο εμπόριο θα βρεις πολλές κρέμες που κάνουν πιο ανεπαίσθητες τις ραγάδες σου και που κάνουν πιο ελαστικό το δέρμα της περιοχής.

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια μου;

Φυσικά το κάπνισμα και η κατανάλωση πολλών ροφημάτων που είναι σκουρόχρωμα όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί και το τσάι δεν αποκλείεται να κάνουν τα δόντια σου γεμάτα λεκέδες και να παίρνουν ένα πιο κιτρινωπό χρώμα.

Πώς θα το διορθώσεις:

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τους λεκέδες των ρούχων, όσο πιο πολύ παραμείνουν στα δόντια σου οι διχρωμίες τόσο πιο δύσκολο θα είναι στη συνέχεια να τις αφαιρέσεις και για τον λόγο αυτό καλό είναι κάνεις αμέσως κάτι μόλις τις δεις. Μπορείς να κάνεις τα δόντια σου πιο λευκά με την κατάλληλη λευκαντική οδοντόκρεμα αλλά χωρίς να κάνεις υπερβολές στη χρήση της. Φυσικά μια επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι πάντα η καλύτερη λύση αλλά πολλά μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τους λεκέδες στα δόντια σου.