Τα άγνωστα μυστικά για πετυχημένο πεντικιούρ στο σπίτι

13.07.2016
Φυσικά και τώρα το καλοκαίρι, ένα από τα βασικότεα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι χωρίς αμφιβολία το πεντικιούρ σου μιας και τα πόδια σου είναι στο επίκεντρο με τα σανδάλια και τις σαγιονάρες που φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Επειδή όμως το πεντικιούρ κοστίζει δεν έχεις παρά να τολμήσεις να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Τα βασικά σίγουρα τα ξέρεις ή μπορείς να τα διαβάσεις και εδώ. Παρακάτω θα μάθεις τα μυστικά για να πετύχει η... επιχείρηση πεντικιούρ!

Σκραμπ:

Για να έχεις πάντα βελούδινο δέρμα στα πόδια σου δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις απότ ην απολέπιση. Πολύ πριν διαλέξεις βερνίκι λοιπόν για τα νύχια δεν έχεις παρά να πάρεις το σκράμπ για το σώμα σου - ή να φτιάξεις το δικό σου εύκολα και γρήγορα με μέλι και ζάχαρη- και να αρχίσεις με κυκλικές κινήσεις την απολέπιση. Το βασικό πριν απλώσεις το απολεπιστικό στα πόδια σου είναι να τρίψεις τα χοντρά σημεία και τις φτέρνες και στη συνέχεια να απλώσεις το σκραμπ κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις και να δεις τα νεκρά κύτταρα να εξαφανίζονται και φυσικά το δέρμ,α των ποδιών σου να είναι απαλό.

Ποδόλουτρο με αλάτι:

Αν οι πατούσες σου είναι ταλαιπωρημένες μέτά από ώρες στα πέδιλα και τα ψηλοτάκουνα σου και το μόνο που θέλεις είναι να νιώσεις πιο ξεκούραστα τα πόδια σου τότε δεν έχεις παρά να κάνεις ένα ποδόλουτρο με αλατόνερο και μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας αλλά και λίγο λαδάκι για ενυδάτωση. Στην συνέχεια θα δεις τ απόδια σου να είναι πιο απαλά από ποτέ και έτοιμα για το απόλυτο πεντικιούρ!

Καλό τρίψιμο:

Μόλις βγάλεις τα πόδια σου από την λεκάνη εμ το νερό τότε δεν έχεις παρά να τα τρίψεις καλά ειδικά στα σκληρά σημεία όπως οι φτέρνες.

Ποιος κάλος;

Η τριβή ανάμεσα στο δέρμα των ποδιών σου αλλά και του παπουτσιού δεν αποκλείεται να προκαλέσει κάλους στα πόδια σου. Κάνε ένα ποδόλουτρο με αλεύρι βρώμης αραιωμένο σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και θα δεις διαφορά με τους κάλους.

Προσοχή:

Όταν φτάσουμε στο σημείο που θα βάφεις τα νύχια σου καλό είναι να ξεκινήσεις από τη μέση περίπου του νυχιού. Ξεκίνησε από τη μέση του νυχιού και φτάσε μέχρι την παρανυχίδα σου με κινήσεις προς τα πάνω.

Πόσα χέρια τα πόδια; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις το χρώμα σε δύο στρώσεις, με μικρές προσεκτικές πινελιές. Για τα μικρότερα δάχτυλα θα χρειαστείς πολύ μικρή ποσότητα, οπότε στράγγιζε καλά το βουρτσάκι στο χείλος του μπουκαλιού. Αν τα νύχια καλύπτονται απ' το δέρμα σε κάποια σημεία, χρησιμοποίησε τα ελεύθερο χέρι για να τεντώσεις ώστε να στρώσεις ομοιόμορφα το χρώμα.