Νύχτες με τον Ροναλντίνιο

11.02.2011
Το καινούργιο σπίτι του Ροναλντίνιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, 850 τετραγωνικών μέτρων και αξίας περίπου 8,8 εκατ. ευρώ, είναι - και αυτό - κατάλληλο για πάρτι!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ

Τα τελευταία χρόνια εκείνες που εντυπωσιάζουν δεν είναι οι επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά (και) οι οικίες που διαλέγει. Σπίτια κατάλληλα όχι για αθλητική, αλλά για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή, στην οποία επιδίδεται παραμένοντας με τον τρόπο αυτό στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Ο Ροναλντίνιο, περί ου ο λόγος, κερδίζει εδώ και κάποιες σεζόν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου περισσότερο για τις κατακτήσεις του στο άλλο φύλο, τα νυχτοπερπατήματα και τα διάσημα πάρτι που διοργανώνει στην κατοικία του παρά για τα... καλλιτεχνήματά του στο πράσινο χόρτο.

Η τελευταία, μάλιστα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο αγοράστηκε για περίπου 8,8 εκατομμύρια ευρώ και στη χλιδάτη περιοχή Barra de Tijuca στα δυτικά της πόλης. Είναι 850 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει, μεταξύ άλλων, πισίνα, γήπεδο τένις και γυμναστήριο.

Ανήκε σε μεγαλοστέλεχος βραζιλιάνικης πολυεθνικής εταιρείας, ο οποίος δεν είχε καμία διάθεση να αποχωριστεί τη βίλα του. Ο επιθετικός της Φλαμένγκο όμως... κόλλησε τόσο πολύ στη θέα της ώστε πρόσφερε κάνα δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική αξία της, γεγονός που έπεισε τον πρώην πλέον κάτοικό της.

Κατάλληλη για βραδιές με μουσική, σάμπα και ποτό, ο βραζιλιάνικος Τύπος έχει ήδη θέσει το ερώτημα πότε ο Ρόνι θα την... εγκαινιάσει. Μένει να δούμε αν και στη νέα του οικία ο «R80» θα δημιουργήσει μια «ζώνη για πάρτι» ανάλογη με εκείνη της προηγούμενης στη λίμνη Βαρέζε, του ομώνυμου δήμου που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βόρεια του Μιλάνου.

Εκεί όπου κατά το διάστημα της παραμονής του στη Μίλαν διοργάνωσε μια βραδιά που έκανε έξω φρενών τη διοίκηση των «ροσονέρι», σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε να κινήσει τις διαδικασίες για το... χωρισμό τους.

Εκείνο το ξενύχτι μέχρι πρωίας θα σας διηγηθούμε τώρα προκειμένου να πάρετε μια γεύση από πρώτο χέρι για τις επικείμενες νύχτες του Ροναλντίνιο στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέιρο τώρα πια.

Ενα βράδυ του Νοεμβρίου

Ηταν κάποια Κυριακή στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Η ώρα έναρξης του πάρτι ήταν 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας, προκειμένου να έχουν προλάβει οι παίκτες της Μίλαν να επιστρέψουν από έναν εκτός έδρας αγώνα που είχαν για το Καμπιονάτο και τον οποίο ο Ρόνι παρακολούθησε από τον πάγκο. Ενας φίλος του ποδοσφαιριστή, νεαρός σε ηλικία, που δεν μιλούσε όμως ιταλικά, έδειχνε σε όλους το δρόμο.

Με το που έμπαινε κανείς στο κυρίως κτίριο υπήρχε μια ελικοειδής σκάλα με κατεύθυνση προς τα κάτω. Οι κανόνες της βραδιάς ήταν απλοί και απαγορεύονταν δύο πράγματα: τα ναρκωτικά και τα εικονοτηλέφωνα. Μια βαριά ξύλινη πόρτα σε οδηγούσε στο χώρο της γιορτής: μια πραγματική ντίσκο εντός της οικίας. Εκεί με μια χειραψία ο Ρόνι καλωσόριζε τους καλεσμένους του.

Ανάμεσα σε αυτούς οι συμπατριώτες του Πάτο, που όλο το βράδυ έπινε νερό, και Ρομπίνιο, για τον οποίο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ερωτοτροπούσε όλο το βράδυ. Προφανώς επιτυχώς, καθώς κάποια στιγμή «χάθηκε» απ' τα φώτα. Ο χώρος πέρα από την πίστα του χορού διέθετε επίσης ζώνη fitness, θερμαινόμενη πισίνα, μπαρ, ψυγεία με μπίρες, ντουλάπες για τα πανωφόρια των επισκεπτών και τουαλέτες.

Οσο για το ωράριο της βραδιάς, αυτό κύλησε κάπως έτσι: γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα μοιράστηκαν ορεκτικά, στις τρεις άλλαξε η μουσική σε βραζιλιάνικα τραγούδια, στις πέντε το... ραντεβού δόθηκε στο εσωτερικό της πισίνας, στις έξι η μουσική έγινε ζωντανή -ο Ροναλντίνιο έπαιζε ταμπουρίνο- και το πάρτι τελείωσε στις 7.30 το πρωί, την ώρα δηλαδή που οι περισσότεροι πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Νωρίς το μεσημέρι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέμενε τους δικούς του για προπόνηση στο «Μιλανέλο». Καλά βραζιλιάνικα... κρασιά, Ρόνι.