Το παράπονο του Αλκαίου!

31.05.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Γιώργος Αλκαίος και είναι η πρώτη φορά (εκτός της Έλενας Παπαρίζου που τερμάτισε πρώτη το 2005) που ετοίμασαν υποδοχή στην ελληνική αποστολή. Και
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Γιώργος Αλκαίος και είναι η πρώτη φορά (εκτός της Έλενας Παπαρίζου που τερμάτισε πρώτη το 2005) που ετοίμασαν υποδοχή στην ελληνική αποστολή. Και όχι, την υποδοχή στο αεροδρόμιο δεν την διοργάνωσε η ΕΡΤ, αλλά οι Eurofans και ο κόσμος, όπου υποδέχτηκαν τον Αλκαίο με τη συνοδεία λυράρηδων.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Αλκαίος έχει κερδίσει με τη συμπεριφορά του τον κόσμο και η 8η θέση είναι για κάποιους ίση με την πρωτιά. Εξάλλου, οι περισσότερες εκπομπές έπαιζαν με τίτλο «Πρώτος στις καρδιές μας». Αυτό πάλι; Σε όποιο κανάλι κι αν γύριζα για να δω κάνα παρασκήνιο, έβλεπα και τον τίτλο αυτό. Αφού σκέφτηκα να προτείνουμε στους διοργανωτές της Γιουροβίζιον, από του χρόνου να βγάζουν τον πρώτο του κοινού και της επιτροπής και τον πρώτο της καρδιάς μας. Μόνο οι Έλληνες θα έβγαιναν.

Αν και για να λέμε την αλήθεια, ο Αλκαίος είναι από τις λίγες περιπτώσεις που κέρδισε τη συμπάθεια όλων. Μα όλων. Και για του λόγου το αληθές, φέτος δεν υπήρξε εκπομπή ή δημοσίευμα που να είπε την παραμικρή κακία για την εμφάνιση του και για τη θέση που έφερε. Ακόμη και ο Sakis Ρουβάς πέρυσι, μετά την έβδομη θέση άκουσε ουκ ολίγα. Ωστόσο, ο Αλκαίος στο αεροδρόμιο μεταξύ λύρας κι επευφημιών εξέφρασε και το παράπονο του.

Όχι, μη σκιάζεσαι και δεν τα έχει με εμάς που τον στηρίξαμε, έστω και στο τέλος. Γιατί μην ξεχνάς ότι πριν πάει στο Όσλο και κρατήσει αυτή την αξιοπρεπή συμπεριφορά, του σούρναμε τα χίλια δυο. Κόβαμε κεφάλι, χέρια, πόδια ότι θα τερματίσει τελευταίος. Αλλά, ο Αλκαίος προς το παρόν έχει παράπονα από κάποιες χώρες που δεν τον ψήφισαν ή του έδωσαν χαμηλή βαθμολογία. Ονόματα δεν έδωσε, αλλά καταλάβαμε.

Ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω αγαπημένε μου ότι η Βουλγαρία που τα προηγούμενα χρόνια μας έδινε δωδεκάρια και δεκάρια μας έδωσε μόνο 5 βαθμούς. Η Τουρκία που ο Αλκαίος έχει μεγάλο σουξέ στη χώρα έδωσε μόλις 3, ενώ η Αρμενία που επίσης μας έδινε υψηλή βαθμολογία, με το ζόρι μας έδωσε 3 βαθμούς. Αν τσιμπάγαμε από εκεί κάνα ποντάκι παραπάνω, θα τερματίζαμε τέταρτοι. Και τότε θα μιλούσαμε για θρίαμβο του Γιώργου Αλκαίου που πήγε φέτος στο Όσλο με χαμηλό μπάτζετ και ελληνικό στίχο. Γιατί τελικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς τα τρελά ποσά των προηγούμενων χρόνων και κυρίως χωρίς τα εγγλέζικα.

Υ.Γ. Γνωστή κριτικός είχε γράψει ότι άπαξ και ο Αλκαίος βγει στην πρώτη δεκάδα, τότε αυτή θα παραιτηθεί. Δεν πρέπει τώρα να τηρήσει το λόγο της;