Ο κόσμος σπάει πλάκα με το Greek Idol!

01.06.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τρελή πλάκα σπάει ο κόσμος με το Greek Idol και να με συγχωράνε εκεί στο παιγνίδι, οι οποίοι ειλικρινά έχουν πιστέψει ότι θα βγάλουν το επόμενο... Greek Idol!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τρελή πλάκα σπάει ο κόσμος με το Greek Idol και να με συγχωράνε εκεί στο παιγνίδι, οι οποίοι ειλικρινά έχουν πιστέψει ότι θα βγάλουν το επόμενο... Greek Idol! Mετά και το χθεσινό Live και όσα έγιναν, από τις εμφανίσεις των παικτών μέχρι την αποχώρηση, είμαι πλέον σίγουρη ότι οι τηλεθεατές βρήκαν κάτι να ασχολούνται και να περνάει ευχάριστα η ώρα τους. Και τους κοστίζει ένα δυο μηνύματα στο κινητό.

Ποια είναι η ευχάριστη ασχολία τους; Να τα κάνουν άνω κάτω στο talent show του Alpha, να σπάνε τα νεύρα της κριτικής επιτροπής (και κυρίως του Κώστα Καπετανίδη) και να έχουν τον Χρήστο κάθε εβδομάδα περιμένοντας τι άλλο θα κάνει που θα σπάσει τα νεύρα των άλλων, ακόμη και των τηλεθεατών εκείνων που δεν αντέχουν να τον βλέπουν. Γιατί, αγαπημένε μου, δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιο άλλο λόγο ο εν λόγω παίκτης παρέμεινε στο παιγνίδι και συνεχίζει ακάθεκτος για τον τελικό. Και να μου το θυμηθείς, ο κόσμος μόνο και μόνο για να βλέπει τον Καπετανίδη ή την Θεοδωράκη να βγάζουν καπνούς σε κάθε εμφάνιση του παίκτη, θα τον στείλουν μέχρι τον τελικό!

Κακά τα ψέματα, τα τελευταία εννέα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση κάθε χρόνο έχουμε κι από ένα talent show για την ανάδειξη φερέλιπδων τραγουδιστών. Και ο κόσμος που στην αρχή είχε πάρει ζεστά το θέμα, πιστεύοντας ότι συμβάλει στην ανάδειξη ενός αυθεντικού ταλέντου, πλέον έχει καταλάβει ότι ακόμη και να βρουν το ταλέντο, λίγοι είναι εκείνοι που αξίζουν να κάνουν καριέρα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι ο νικητής. Μετά από τόσα show οι τηλεθεατές δεν έχουν στόχο να βρουν το Greek Idol, αλλά να περάσουν καλά οι ίδιοι τα βράδια της Δευτέρας.

Και ο μόνος που κατάλαβε τι γίνεται, ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προέβλεψε ότι ο κόσμος θα κρατήσει μέσα τον Χρήστο. Κι ας ήταν προκλητικός ο εν λόγω, βγαίνοντας στο δεύτερο τραγούδι (ήταν ξένο) κι αντί να πει τους στίχους έλεγε ένα «να να να» εξοργίζοντας ακόμη και την ήρεμη δύναμη του παιγνιδιού, τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος άρον άρον διέκοψε την εμφάνιση. Και όσο επιτροπή και καθηγήτρια φωνητικής τα έχωναν στον Χρήστο, εκείνος γελούσε με απάθεια. Και όσο τον έβλεπε ο Καπετανίδης έβγαζε καπνούς και όσο τους παρακολουθούσε ο κόσμος τόσο έστελνε το sms του για να κρατήσει τον Θεσσαλονικιό, να έχει να γελάει και την επόμενη εβδομάδα.

Μόνο που τη νύφη πλήρωσε τελικά ο Γιώργος Ντούρος, συμπάθεια του Κώστα Καπετανίδη. Να σου πω, σαν σενάριο να μείνει ο Χρήστος και να φύγει ο Ντούρος που λίγο... εκλεκτός της επιτροπής ήταν, ακουγόταν πολύ ωραίο και φαινόταν πολύ διασκεδαστικό, αλλά έμοιαζε απίθανο. Αλλά τελικά με τους τηλεθεατές τίποτε δεν είναι απίθανο, δίνοντας του σάρκα και οστά. Και καταλαβαίνεις, το γέλιο της αρκούδας που ρίξαμε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Για την ιστορία, ο Χρήστος ήθελε να αποχωρήσει οικιοθελώς, αλλά η παραγωγή δεν του έκανε την χάρη.