"Βάνα, δώσε πίσω το αρνί της"!

11.02.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Κολωνάκι... αρνάδες»! Τι νόμιζες εσύ ότι εκεί στην πλατεία δεν ξέρουν από αρνάκια άσπρα και παχιά της μάνας τους καμάρι; Αμ δε. Μια χαρά γνωρίζουν από αρνάκια γάλακτος
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Κολωνάκι... αρνάδες»! Τι νόμιζες εσύ ότι εκεί στην πλατεία δεν ξέρουν από αρνάκια άσπρα και παχιά της μάνας τους καμάρι; Αμ δε. Μια χαρά γνωρίζουν από αρνάκια γάλακτος και για του λόγου το αληθές ρώτα την Έφη Θώδη, η οποία υποτίμησε την νοημοσύνη των... Κολωνακιωτών και πριν λίγο καιρό τους μόστραρε αρνάκι γάλακτος ως «κατοικίδιο» και πήγε μέχρι το «Ciro’ s Pomodoro», όπου εμφανίζεται η Βάνα Μπάρμπα για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, το βράδυ εκείνο η Θώδη είχε καλέσει και τις κάμερες, προκειμένου να τραβήξουν πλάνο την έξοδο της με το αρνί. Τι έγινε εκείνο το βράδυ και μετά κανείς δεν γνωρίζει. Όμως, η Θώδη - διαλύθηκαν και τα μπλόκα των αγροτών - που δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί, επανέρχεται με εξώδικο που έστειλε στην Βάνα Μπάρμπα και τον Χρύσανθο Πανά (ιδιοκτήτης του μαγαζιού) ζητώντας «Την αρνάδα πίσω»!

Φαίνεται, ότι άφησε το δύσμοιρο αρνάκι στο μαγαζί να της το φροντίζουν και τώρα το ζητάει πίσω. Καταρχάς, ποτέ δεν ζητάς την επιστροφή των δώρων, ακόμη κι αν είσαι ζευγάρι που μόλις έχεις χωρίσει. Είναι μεγάλη γυφτιά, Έφη μου. Κατά δεύτερον, όταν το άφησες για να το «φροντίσουν» πώς το εννοείς αυτό; Να το μεγαλώσουν σωστά και να του κουρεύουν το αγνό παρθένο μαλλί; Ή να το φάνε; Με αυτή την ακρίβεια, κοτζάμ αρνάκι είναι πειρασμός όσο φιλόζωος κι αν είσαι. Μπρρρρ.

Κι άντε στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να στο επιστρέψουν. Στη δεύτερη τι θα κάνεις Έφη μου; Την βλέπω να πέφτει σε κατάθλιψη.... Και η Θώδη είναι αποφασισμένη. Θέλει το αρνί της πίσω και είναι διατεθειμένη μέχρι πόλεμο να κάνει. Χα. Κι άμα πάρει τον πόλεμο, θα φάει ψητό αρνί; Ω Παναγία μου. Επίσης, η αοιδός στο εξώδικο που έστειλε σε Πανά και Μπάρμπα ζητάει και 4.500 ευρώ, επειδή εμφανίσθηκε με την Βάνα τέσσερα βράδια στο μαγαζί. Το ποσό σύμφωνα με την ίδια ποτέ δεν το εισέπραξε, αλλά στην τελική τους χαρίζει τα ψωρό ευρώ, αρκεί να πάρει πίσω το αρνάκι. Σε παϊδάκια το θέλει;