Χαλαρα

12.02.2009
Δεν κατάφερα να μαζευτώ από τα ξενύχτια και τις βόλτες την περασμένη εβδομάδα... Συναντήσεις-έκπληξη και πολλά καυτά νέα από το χώρο της σόουμπιζ ήταν το δωράκι μου! Τι έκανα;

Κολωνάκι. Μεσημέρι

Μόλις έχω βγει από το μετρό και ανηφορίζω προς την πλατεία. Βλέπω στο γνωστό καφέ την Πόπη Χαριτάτου παρέα με το σύζυγό της Σπύρο Παύλου. Χαμογελαστοί έχουν βγει για «έλεγχο αγοράς», όπως μου λένε, και ψωνίζουν για τα παιδιά τους. Προλαβαίνω να μάθω νέα από τη χτεσινή, πρώτη για το 2009, νυχτερινή έξοδό τους. «Οι Onirama θα είναι μία από τις εκπλήξεις του χειμώνα», μου λέει η Πόπη Χαριτάτου. Εντυπωσιακή με το λευκό σύνολό της και ευδιάθετη συμπληρώνει: «Πάνε πολύ καλά. Είναι απέναντι από το Αθηνών Αρένα και πρέπει να μαζεύουν πολύ κόσμο. Δεν αποκλείεται να πάνε για επανάληψη της περσινής σεζόν, που συγκέντρωσαν όλη την κοσμική Αθήνα».

Κατηφορίζοντας τη Βουκουρεστίου. λίγο αργότερα

Ο Τέρρυ Σιγανός μόλις έχει παρκάρει τη μηχανή του έξω από τα Louis Vuitton, γιατί θέλει να αγοράσει ένα δώρο στην αγαπημένη του για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Όλοι περιμένουν τις εμφανίσεις που ετοιμάζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ξέρεις, είναι οι πρώτες του εμφανίσεις για το 2009. Στις 14 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ και στις 21 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη», μου λέει και λίγο πριν τον χαιρετήσω μου πετάει και τη βόμβα: «Να ξέρεις ότι ο Χατζηγιάννης ετοιμάζει το νέο δίσκο του, που θα βγει πρώτα στο εξωτερικό και μετά θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα».

Γκάζι. Μεσάνυχτα

Κόσμος κυκλοφορεί στο δρόμο και κάνουν περάσματα από τα στέκια της περιοχής. Συναντάω τον Χριστόδουλο Σιγανό λίγο μετά την απονομή του χρυσού δίσκου στον Νίκο Ζωιδάκη για τις πωλήσεις του άλμπουμ του «Ένα ταξίδι με τη λύρα μου». Μαθαίνω νέα. «Ανάμεσα στους στιχουργούς και συνθέτες που πήραν χρυσό δίσκο ήταν και ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος υπογράφει το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ, αλλά και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που ερμηνεύει μαζί με τον Νίκο Ζωιδάκη το τραγούδι Λόγια με τον Θεό. Λόγω ασθένειας, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και το δίσκο πήρε η γυναίκα του Κιμ Κίλιαν».

Πανεπιστημίου. Λίγο πριν από τα ξημερώματα

Σε λίγη ώρα θα βγει ο ήλιος και θα ξεκινήσει μια καινούργια μέρα. Ακόμη όμως δεν έχω μαζευτεί και αυτή τη στιγμή διασχίζω την Πανεπιστημίου για να πάω στο Σύνταγμα να τσιμπήσω κάτι μετά το ξενύχτι. Βλέπω τον Νίκο Γουλιά. Μόλις έχει παρκάρει το τζιπ του. Έχει έρθει με ενδιαφέρουσα γυναικεία παρέα να απολαύσει την αθηναϊκή νύχτα σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της εκπομπής του «Cinemania» και το γιορτάζει, όπως μου λέει. «Έκανα το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στα 11 χρόνια της εκπομπής μου. Το αφιέρωμα με τίτλο Οι Cult Ελληνικές Κωμωδίες των 80s είχε μέσο όρο 7,1% και 199.000 θεατές, με την ΕΤ3 να έχει μέσο όρο 3% και 63.500 θεατές». Στην ερώτησή μου πού διασκέδασε περισσότερο μου λέει: «Είχα πάει στο Ζορμπά στη λεωφόρο Συγγρού, εκεί που τραγουδάει ο Μανόλης Κονταρός. Είδα τη Δήμητρα Παπανδρέου εκεί παρέα με τον ηθοποιό Στέλιο Καλαθά και κάποια στιγμή πέτυχε το μάτι μου και τον Χρήστο Ψωμόπουλο, που πέρασε χωρίς την Άννα Βίσση».

Κατηφορίζω προς το «Εlysse Αthens», όπου δίνει το ραντεβού της όλη η κοσμική Αθήνα τελευταία. Έχει παρτι γενεθλίων ο Ελληνοαμερικανός καραβοκύρης και dj Βαγγέλης Σπυράκης και με το που με βλέπει, λίγο πριν απογειώσει μια μεγάλη σειρά από πιάτα προς την πίστα που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με ενημερώνει: «Ο Βασίλης Κοντόπουλος ψάχνει γυναικεία φωνή και λέγεται ότι πολιορκεί την Αγγελική Ηλιάδη για να αποσπάσει θετική απάντησή της και να γίνει η πρώτη γυναίκα στο Posidonio. Αναζητείται βέβαια και ένας πολύ δυνατός άντρας για πρώτο όνομα».