Παρουσιάστηκαν τα τραγούδια του Sakis στην Γιουροβίζιον!

12.02.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ακριβώς στην ώρα... Βγήκαμε εκτός ελέγχου, γιατί... αυτή είναι η νύχτα μας! Από τίτλους τα τρία υποψήφια τραγούδια για την Γιουροβίζιον είναι πιασάρικα. Από περιεχόμενο (στίχο και μουσική)
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ακριβώς στην ώρα... Βγήκαμε εκτός ελέγχου, γιατί... αυτή είναι η νύχτα μας! Από τίτλους τα τρία υποψήφια τραγούδια για την Γιουροβίζιον είναι πιασάρικα. Από περιεχόμενο (στίχο και μουσική) είναι... φάτε μάτια ψάρια και μπόλικο Sakis Ρουβά! Το μεσημέρι της Πέμπτης ακούσαμε για πρώτη φορά τα τρία τραγούδια (όλα σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου) που θα πει ο Sakis στον ελληνικό τελικό στις 18 Φεβρουαρίου, όπου ένα εξ αυτών θα μας εκπροσωπήσει στην Μόσχα τον Μάιο. Ποια είναι η πρώτη μας εντύπωση; Χμ.

Το πρώτο τραγούδι (σε στίχους Αλεξάνδρας Ζάκκα) που φέρει τον τίτλο «Out of control» είναι ένα κομμάτι που πέρασε και δεν ακούμπησε. Ήταν περισσότερο αδιάφορο, δεν είχε κάτι να το χαρακτηρίσει και παρόλο που είναι ρυθμικό, δεν προσφέρεται για ένα σκίσιμο πουκάμισου, μπλούζας ή έστω ενός καλσόν ρε παιδί μου. Κι άμα δε σκίσει ο Sakis το ρούχο, ποίος θα το σκίσει φίλτατε; Γι’ αυτό το λόγο, απορρίπτεται.

Το δεύτερο κομμάτι, το «Right on time» (στίχοι Craig Porteils και Cameron Giles-Webb) είναι μπαλάντα. Δεν κακή, αλλά φέτος που αρκετές χώρες κατεβαίνουν με μπαλάντα, αυτή δεν είναι τόσο δυνατή και ανταγωνίσιμη. Μπορεί και να είναι, αλλά παίρνεις το ρίσκο; Άσε, που τον Sakis τον θέλουμε σε ελληνικές μπαλάντες. Να σου λέει: «Ήρθες, είσαι το πρώτο μου πρωί. Κοντά μου ήρθες» και να απαντάς: «Ναι, Saaaaaki μου έρχομαι. Είμαι και το πρωί σου και το απόγευμα σου και το βράδυ σου». Άσε, που στο πρώτο άκουσμα η μπαλάντα αυτή δεν σου βγάζει αυτό το κάτι. Λες και ακούω τραγούδι ταινίας της Disney. «Σίμπα, ο βασιλιάς των λιονταριών», «Παναγία των Παρισίων» κτλ. Ή δεν είναι Disney αυτά; Τέλος πάντων.

Και πάμε στο τρίτο κομμάτι, το «This is our night» (Craig Porteils και Cameron Giles-Webb), που άμα προκριθεί στον τελικό, τότε ναι έχουμε πολλές ελπίδες τον Μάιο να ζήσουμε στην Μόσχα «Τη δική μας νύχτα». Το κομμάτι αυτό είναι... Sakis. Με το ρυθμό του, με το κούνημα του, με την ένταση του. Κάτι σε «Όλα γύρω σου γυρίζουν» είναι, όπου ο Ρουβάς μπορεί να τραγουδήσει, να χτυπηθεί, να παίξει με το φακό, να σκίσει ρε αδελφέ ένα μπλουζάκι.... Και δεν είναι τυχαίο ότι από τα τρία - και με ένα πρώτο άκουσμα, που όσο να κάνει πρέπει να είναι ΤΟ κομμάτι για να σου αρέσει αμέσως - αυτό ξεχώρισε και μας έμεινε περισσότερο. Και τώρα που θα ξεκινήσουμε να το ακούμε παντού; Το επόμενο χιτ θα είναι. Κι αυτό είχε να συμβεί με τραγούδι της Γιουροβίζιον από την εποχή του «My number one»!