Η Λαμπίρη πήγε καλεσμενη στην Τατιάνα!

08.05.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Αν η εμφάνιση του Νίκου Μουτσινά πριν ένα μήνα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν για πολλούς η «τηλεοπτική συνάντηση της χρονιάς», τι να πει κανείς για την τηλεοπτική συνάντηση της Τατιάνας Στεφανίδου με την Χριστίνα Λαμπίρη; Είναι το τηλεοπτικό γεγονός
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αν η εμφάνιση του Νίκου Μουτσινά πριν ένα μήνα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν για πολλούς η «τηλεοπτική συνάντηση της χρονιάς», τι να πει κανείς για την τηλεοπτική συνάντηση της Τατιάνας Στεφανίδου με την Χριστίνα Λαμπίρη; Είναι το τηλεοπτικό γεγονός της δεκαετίας, από τότε δηλαδή που οι δύο πάλαι ποτέ συνεργάτιδες και καλές φίλες έγιναν... ορκισμένες εχθροί!

Ναι αγαπημένε μου, η Λαμπίρη πήγε καλεσμένη στην Τατιάνα και μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές κόντρες, φαίνεται ότι έλαβε τέλος. Και όσοι τηλεθεατές (και πίστεψε με ήταν πολλοί) παρακολουθούσαν τις δύο γυναίκες, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Τελικά, ποτέ μη λες ποτέ και το αυτό παραδέχτηκε η Λαμπίρη, η οποία βρέθηκε να κάθεται στον καναπέ της Τατιάνας και να μιλάνε γι αυτά που τις χώριζαν τα τελευταία δέκα χρόνια. Πώς τα πήγαν; Απλά, παρέδωσαν μαθήματα... «σφάζω με το βαμβάκι». Άμα το κατέχεις το άθλημα. Τι να λέμε τώρα.

Στον πρόλογο της η Στεφανίδου είπε ότι η σχέση της με την πρώην συνεργάτιδα της έχει περάσει πολλές δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι τον καιρό που δούλευαν μαζί έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για την Λαμπίρη. Μέχρι που εκείνη αποφάσισε να μην την ακολουθήσει στο Alter, αλλά να παραμείνει στο Tempo κάνοντας δική της εκπομπή, πανομοιότυπη με της Τατιάνας. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Οι δύο γυναίκες έγιναν ορκισμένοι εχθροί και στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της τηλεθέασης ξέχασαν φιλίες και παλιές συνεργασίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε η Τάτι, όταν συνεργάτες της Χριστίνας τής έκλεψαν έναν καλεσμένο. Η οικοδέσποινα του «Αξίζει να το δεις» παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ θυμωμένη μαζί της, επειδή την αντέγραφε κι επιθυμούσε η ανταγωνίστρια απλά να πατώσει. Τι σου έλεγα; Άμα κατέχεις το άθλημα, αφήνεις στην μπάντα τα γλειψίματα, το μελό και την εικόνα του καλού και κατατρεγμένου παιδιού (ακούει κανείς;) και με αυτό το ψεύτικο χαμόγελο (αλλά χωρίς ίχνος κατινιάς) σφάζεις τον άλλον με το βαμβάκι.

Αυτό ισχύει και για τις δύο κυρίες, αφού η απάντηση της Λαμπίρη στην ατάκα της Τατιάνας (γιατί δεν με πήρες ένα τηλέφωνο στην αρχή να ζητήσεις τη συμβουλή μου;) ήταν άμεση και αφοπλιστική. «Σου είχα στείλει πριν λουλούδια και μόλις έμαθες ότι ήταν από εμένα, δεν τα δέχτηκες». Ντόιγνκ. Να βλέπεις την Στεφανίδου να ορκίζεται ότι δεν θυμάται αυτό το σκηνικό και να λες ότι έχεις κλείσει πια ως τηλεθεατής. Μόνο σταυρό δε φίλησε, όπως κάναμε παιδιά. Οι δυο τους αναφέρθηκαν και στη συνάντηση τους σε τηλεμαραθώνιο, όταν η παρουσιάστρια του «Super Star» πήγε στο ζεύγος Στεφανίδου ? Ευαγγελάτου και απευθυνόμενη στην Τάτι είπε.... «Η ιστορική συνάντηση».

Τότε εκείνη τα είχε χάσει και ήταν η πρώτη φορά που είδαμε την γάτα Στεφανίδου τόσο αμήχανη. Το παραδέχτηκε στην εκπομπή και η ίδια ότι την αιφνιδίασε με την Λαμπίρη να παραδέχεται ότι δεν έπρεπε να πει αυτή την ατάκα. Περασμένα ξεχασμένα. Εδώ, ξέχασαν την κόντρα τους, αυτό δεν θα ξεχάσουν; Στο τέλος της εκπομπής, οι δύο κυρίες φιλήθηκαν, αγκαλιάστηκαν με την οικοδέσποινα να δίνει συγχαρητήρια στην καλεσμένη της, που δέχτηκε την πρόσκληση/πρόκληση και βρέθηκε στον καναπέ της. «Συγχαρητήρια που το τόλμησες. Αισθάνομαι καλά που έγινε αυτή η συνάντηση» είπε για να συμφωνήσει με αυτό και η Χριστίνα.

Κοίταξε, αν ήταν άλλη στη θέση της, πίστεψε με δεν θα τολμούσε να πάει καλεσμένη στην Τατιάνα. Ξέρεις, πολλούς που θέλουν να... αυτοκτονήσουν; Όοοχι. Μιλάμε, όμως, για την Λαμπίρη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι το κατέχει και δε μασάει εύκολα. Εξάλλου, υπήρξε στενή συνεργάτιδα της Στεφανίδου και κάποια μυστικά για το πως να την χειριστεί, τα ξέρει. Ε και σε αυτή την εκπομπή επιστράτευσε όλες τις γνώσεις που είχε. Και τα κατάφερε. Προσπαθώ να θυμηθώ ένα αυθόρμητο γέλιο της Τατιάνας, αλλά δεν μου έρχεται. Μέχρι που σκέφτηκα ότι τής είχαν ζωγραφίσει το χαμόγελο. Δεν έσβησε καθόλου, αλλά και αληθινότατο δεν το έλεγες. Σαν τον Τζόκερ ήταν.... Τέλος πάντων, λεπτομέρειες.