Έβγαλαν τα εσώψυχα τους Ντίνος - Τσάκας

07.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, λες και ήταν συνεννοημένοι ο Ντίνος με τον Γιώργο πρωί, πρωί με την τσίμπλα στο μάτι βρήκαν τη διάθεση να σχολιάσουν τον πληθυσμό του Σπιτιού. Ο "Men" άνοιξε την καρδιά του στη Νικόλ, και ο Τσάκας στον κουμπάρο του.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Λες και ήταν συνεννοημένοι ο Ντίνος με τον Γιώργο πρωί, πρωί με την τσίμπλα στο μάτι βρήκαν τη διάθεση να σχολιάσουν τον πληθυσμό του Σπιτιού. Ο Ντίνος άνοιξε την καρδιά του στη Νικόλ, η οποία σε ρόλο "γιατρίνα των ψυχών" τον άκουσε με θρησκευτική ευλάβεια, εκφράζοντας την άποψη της, όπου αυτή ήταν απαραίτητη. Ο ελληνοαμερικάνος έχει μεγάλο παράπονο από τη Δώρα, η οποία συνέχεια του απευθύνεται με επιθετικό τρόπο, ενώ θεωρεί ότι δεν είναι αυθεντική.

Ο "Νικολάκης" την προηγούμενη εβδομάδα θα συμμεριζόταν την άποψη του: "Έχεις δίκιο. Ο μόνος που τη νοιάζει είναι ο Χρήστος. Μόνο σε αυτόν μιλάει γλυκά". Τώρα, όμως, που οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί, οφείλει να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο της "αγαπημένη φίλης". Έτσι, τον συμβούλευσε να πιάσει τη Θεσσαλονικιά και να της πει όσα πιστεύει. Ο "Men" εννοείται πως δεν θα το κάνει, διότι φοβάται μήπως τον αρχίσει στις...ανάποδες. Παρόμοια άποψη έχει και για τον Πρόδρομο για τον οποίο πιστεύει ότι είναι "ο λιγότερο αυθεντικός στο Σπίτι". Αντίθετα, η άποψη του για τον Κώστα περικλείεται σε μια παροιμία: "σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει". Όσο αφορά στον Τσάκα, μαζί με τη Νικόλ συμφώνησαν σε ένα "ξέρουμε γιατί είναι εδώ". Κι εμείς, κι εμείς! Ωστόσο, αν ισχύσει το "από τρελό κι από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια" και ο Ντίνος βγει αληθινός, τότε η γη θα φύγει κάτω από τα πόδια μου και όσα πίστευα θα διαψευστούν. "Ύπουλος ο Πρόδρομος; Σταματήστε, δεν αντέχω να το ακούσω θα μου έρθει κόλπος".

Ο Γιώργος από την άλλη, άνοιξε την καρδιά του - που άλλου στον κουμπάρο του - ξέρεις ο "λιγότερο αυθεντικός του Σπιτιού". Ο Τσάκας είναι φορτωμένος με το Ντίνο, επειδή είναι καρατεμπέλης και δεν ξέρει να παίζει την...κιθάρα. Το τελευταίο, συνήθως, δεν περιλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Γιατί μη μου πεις ότι στα ζώδια π.χ. διαβάζεις: Αρνητικό των ανδρών Τοξοτών είναι η επιρρέπεια τους στο αντίθετο φύλλο και η ανικανότητα τους να παίξουν μουσικά όργανα. Την ίδια άποψη έχει και ο Πρόδρομος, ο οποίος προσπάθησε να υπερασπισθεί τον ελληνοαμερικάνο, λέγοντας πως είναι άνθρωπος με χιούμορ και το μόνο του αρνητικό είναι η...αφέλεια. Λοιπόν, από σήμερα ο Πρόδρομος κερδίζει επάξια τον τίτλο "γνώστης των ψυχών", ενώ αν ποτέ αρρωστήσει ο Ανδρέας μπορεί να αναλάβει χρέη παρά τω Μικρούτσικο.
Την Πέμπτη, του Αγίου Νικολάου ανήμερα, γιόρταζε η Νικόλ. Η παραγωγή φρόντισε να κάνει μία μικρή έκπληξη στην εορτάζουσα φέρνοντας μια τεράστια τούρτα. Κοψίδια δεν τους πήγαν, διότι κάθε μέρα τους παρέχουν "και του πουλιού το γάλα". Μην είμαστε και πλεονέκτες!