Τα παράπονα της Άντζελας

11.12.2001
Αγαπημένη μου Όλγα, τα παράπονα της Άντζελας Δημητρίου ένα, ένα μου απαρίθμησε το πρωί η Μαρίτσα όταν πέρασα από το περίπτερό της. "Άμα πιάσεις τη Λαίδη από τη μύτη θα εκραγεί. Τόσο θυμωμένη είναι από την αδιαφορία που έδειξαν οι συνάδελφοί της όταν ήταν στο νοσοκομείο" μου είπε και με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις.
Αγαπημένη μου Όλγα,


Τα παράπονα της Άντζελας Δημητρίου ένα, ένα μου απαρίθμησε το πρωί η Μαρίτσα, όταν πέρασα από το περίπτερό της. "Άμα πιάσεις τη Λαίδη από τη μύτη θα εκραγεί. Τόσο θυμωμένη είναι από την αδιαφορία που έδειξαν οι συνάδελφοί της όταν ήταν στο νοσοκομείο", μου είπε και με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις. Όταν λέει αδιαφορία τι εννοεί; Δεν πήγαν να την δουν από κοντά; Δεν την πήραν τηλέφωνο; Ή δεν βγήκαν στις ειδήσεις να πουν μια καλή κουβέντα, ένα "Η Άντζελα είναι παλικάρι και θα αντέξει και σε αυτό που τη βρήκε", όταν έκαναν ρεπορτάζ για την περιπέτεια της;

"Όλα μαζί την πλήγωσαν", απάντησε εμφανώς στεναχωρημένη η Μαρίτσα. Τα ίδια συναισθήματα έχει και η Άντζελα, η οποία με πίκρα έβλεπε να διαβαίνουν την πόρτα του δωματίου της στο "Μετροπόλιταν" μόνο τα συγγενικά της πρόσωπα: η κόρη της, ο γιος της, η μητέρα της και ο Νουράι. Και δεν έφθανε που είχε τον πόνο της, την έπαιρναν κάποιοι συνάδελφοί της και με αγωνία την ρωτούσαν αν από κάτω υπάρχουν κάμερες για να πάνε να τη δουν. "Συγγνώμη, δηλαδή, που να ήξερε η "Λαίδη", αν είχαν μαζευτεί κάμερες, αφού δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι; Κάτι απαιτήσεις που τις έχουν ορισμένοι", σχολίασε η Μαρίτσα, χωρίς ωστόσο δεν έχει δίκιο, διότι οι συνάδελφοι - αοιδοί ήθελαν απλά να κανονίσουν τι ρούχα θα φορέσουν. Μη βγουν στον αέρα σαν τους λέτσους. Αυτό, ως φαίνεται η Δημητρίου δεν το καταλαβαίνει, δηλώνοντας ότι τελικά οι μόνοι άνθρωποι που την αγαπούν είναι η οικογένεια της, μαζί και ο Νουράι.

"Καλά ρε συ, πότε παντρεύτηκε τον κοσμηματοπώλη;" με ρώτησε η περιπτέρου. Ποτέ της απάντησα εγώ και της εξήγησα ότι η Άντζελα αρέσκεται να τον αποκαλεί "ο άντρας μου", διότι έτσι τον νιώθει, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και στα χαρτιά. Ωστόσο, και πάλι δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά τα παράπονα της αοιδού. Δε φτάνει, λοιπόν, που η γυναίκα αγωνιούσε για την εξέλιξη της υγείας της και αν αυτό που της έτυχε ήταν σοβαρό, βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι η νοσηλεία της είναι κόλπο για να αποφύγει τις συναυλίες στην Κύπρο. "Καλά έχουν δει πολλούς που να θέλουν να αποφύγουν τέτοιου τύπου αρπαχτές; Ειδικά με την ακρίβεια που υπάρχει;" απόρησε η Μαρίτσα. Πάντως, η "Λαίδη" θα πάει στη Μεγαλόνησο, όπου θα τραγουδήσει τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.