Η Βανδή θα μας φάει τη δουλειά!

28.12.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Κοίτα να δεις που η Δέσποινα Βανδή θα μας φάει τη δουλειά. Πήγε η Εύη Βατίδου στο κέντρο που άδει να κάνει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και η Δέσποινα της έκανε ερωτήσεις για τα προσωπικά της
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Κοίτα να δεις που η Δέσποινα Βανδή θα μας φάει τη δουλειά. Πήγε η Εύη Βατίδου στο κέντρο που άδει να κάνει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και η Δέσποινα της έκανε ερωτήσεις για τα προσωπικά της, που τύφλα να έχουν μπροστά της η Χριστίνα Λαμπίρη, η Φαίη Σκορδά και οι λοιποί του είδους. Πρόσεξε σκηνικό: η Βατίδου με κατακόκκινη τουαλέτα και τον Σύριο στο πλευρό της κάθονται πρώτο τραπέζι πίστα. Ο διαμαντέμπορας ξεκινάει το αγαπημένο του σπορ, το ανθοστόλισμα, μόνο που αυτή τη φορά δεν στολίζει τη συνοδό του, αλλά την Βανδή.

Λίγο ακόμη και η αοιδός θα «θαβόταν» στο πανέρι από γαρύφαλλα. Αλλά η Δέσποινα δε μασάει και ως άλλος... καταδρομέας απελευθερώνεται από το σωρό και πλησιάζει το τραπέζι. «Είσαι ερωτευμένη;» λέει στην Βατίδου κι αυτή τα παίρνει κρανίο: «Ποιος είναι» ρωτάει. «Εσύ ρε Βατίδου» της απαντάει η Δέσποινα (θα μας τη φάει τη δουλειά να μου το θυμηθείς) και η πρώην Αλέξη Κούγια μόνο που δεν όρμηξε στην αοιδό. «Λάθος στα είπανε» της απάντησε και τότε η Βανδή είπε: «Ναι, μπούρδες. Γυναίκες».

Αλλά σιγά μην την άφηνε ήσυχη. Κάθε λίγο και λιγάκι γύριζε στον διαμαντέμπορα και του αφιέρωνε τραγούδια, με πρώτο και καλύτερο: «Να την χαίρεσαι». Η Βατίδου δίπλα ήταν όλο νεύρα (μα να της τη λέει συνέχεια η Βανδή μπροστά στο μαγαζί; Και να γελάνε μαζί της;), αλλά ο Σύριος δεν έπαιρνε χαμπάρι. Ευχαριστούσε και ανταπέδιδε με ντάνες γαρύφαλλα. Λένε ότι στη Θεσσαλονίκη στις κηδείες πλέον πηγαίνουν κρίνους και γλαδιόλες. Τα γαρύφαλλα τα έχει πετάξει όλα ο Σύριος στα νυχτερινά μαγαζιά. Και στα πόδια της Βατίδου.