Τα παρατράγουδα της Γιουροβίζιον

27.02.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, μεγάλη διχόνοια έσπειρε ο θεσμός της Γιουροβίζιον στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας. Η επιλογή του Μιχάλη Ρακιντζή να μας εκπροσωπήσει στη Εσθονία προκάλεσε την οργή των υπολοίπων συμμετεχόντων, οι οποίοι διαμαρτύρονται και γι άλλα παρατράγουδα.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Μεγάλη διχόνοια έσπειρε ο θεσμός της Γιουροβίζιον στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας. Η επιλογή του Μιχάλη Ρακιντζή να μας εκπροσωπήσει στη Εσθονία προκάλεσε την οργή των υπολοίπων συμμετεχόντων, οι οποίοι είπαν το παράπονο που τους έπνιγε και δε λογάριασαν ούτε ακόμη κι αυτό που λέμε "συναδελφικότητα". Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τους καλλιτέχνες έβγαλαν έξω από τα ρούχα και τα όσα παρατράγουδα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της οργάνωσης.

Το πρώτο και καλύτερο παρατράγουδο - που αν πήγαινε στην Ανίτα Πάνια θα κέρδιζε τα 3.000 ευρόπουλα - ήταν η ποιότητα του ήχου. Οι συμμετέχοντες καταγγέλλουν πως ο ήχος ήταν τόσο κακός που η φωνή τους ήταν ένα ολόκληρο φάλτσο. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, αλλά και επειδή το τραγούδι τους δεν προκρίθηκε στην τελική πεντάδα, ο Χρήστος Δάντης πήρε την αοιδό, μούσα και γυναίκα του Κατερίνα Τοπάζη κι έφυγαν πριν το τέλος της βραδιάς. Στην έξοδο τους περίμεναν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι - όπως μαρτύρησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στην Αννα Παναγιωταρέα - τον καταχειροκρότησαν επειδή είπε "τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη". Που σημαίνει ότι ο Δάντης δε μάσησε και μίλησε ανοιχτά για κακούς ήχους και περίεργα παιχνίδια. Οι δημοσιογράφοι που τον επευφήμησαν, αναγνώρισαν και κάτι άλλο ... που μόνο αυτοί και ο ίδιος συνειδητοποίησαν: ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του δέχτηκε για χάρη του θεσμού να συμμετάσχει παίζοντας μόνο κιθάρα.

Εξίσου σκληρός στις δηλώσεις του ήταν και ο Κώστας Μπίγαλης, ο οποίος την επομένη στην εκπομπή της Τατιάνας ( Στεφανίδου εννοείται) έβαζε και ξανανέβαζε το cd και το βίντεο της βραδιάς για να δείξει τη διαφορά. "Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου", είπε ο αοιδός, ενώ η Τατιάνα ξεπέρασε τον εαυτό της για να μην τα βροντήξει από τα νεύρα της. Εννοείται πως στο πυρ το εξώτερον βρέθηκε ο νικητής, Μιχάλης Ρακιντζής με το S.A.G.A.P.O και τις ρομποτικές χορευτικές του φιγούρες. Εμμέσως πλην σαφώς στον καλλιτέχνη, που είπε κάποτε το "Μωρό μου φάλτσο" και το "Είσαι σαν κουνέλι" δεν αναγνώρισαν τίποτε .... αφού ειπώθηκε μέχρι και το "Αμα θέλουν τις πέμπτες και δέκατες πέμπτες θέσεις ας τις έχουν". Ο ίδιος δεν έχει απαντήσει. Αφήνει να απαντούν γκάλοπ στης Τατιάνας που του δίνουν την πρώτη θέση.