Δεύτερη υποψήφια η Μαργαρίτα

14.03.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, η ώρα που ο προσφιλής και αρεστός, για την εβδομάδα αυτή, Λορέντζο έπρεπε να δώσει τη βαρύτιμη αρνητική του ψήφο, έφθασε. Ο άνθρωπος που γνώρισε τη μεγάλη...τιμή από τον "Ιταλό" δεν είναι άλλος από τη Μαργαρίτα, η οποία μαζί με το Αρη είναι υποψήφια προς αποχώρηση την επόμενη Δευτέρα.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Η ώρα που ο προσφιλής και αρεστός, για την εβδομάδα αυτή, Λορέντζο έπρεπε να δώσει τη βαρύτιμη αρνητική του ψήφο, έφθασε. Ο άνθρωπος που γνώρισε τη μεγάλη...τιμή από τον "Ιταλό" δεν είναι άλλος από τη Μαργαρίτα, η οποία μαζί με το Αρη είναι υποψήφια προς αποχώρηση την επόμενη Δευτέρα. Η ντερμπεντέρισσα του Bar, με το κομπολόι και το δάκρυ κορόμηλο "προτιμήθηκε" από τον Λορέντζο, επειδή, όπως είπε, "δεν κατέχει και πολλά από Bar".

Είναι αλήθεια πως η Μαργαρίτα, δε διεκδικεί επάξια τον τίτλο της "γυναίκας της ατσίδας, της μπαρόβιας". Η σχέση της με το δίσκο είναι ίδια με αυτή του γραφιά με το μυστρί, το πηλοφόρι, τον κασμά. Είναι παρατηρημένο, δε, πως κάθε φορά που πηγαίνει μία παραγγελία, όταν φτάνει στο στόχο της (που είναι το σερβίρισμα των ποτών) τρελή από χαρά για την επιτυχία της, εν μέσω γελώτων πληροφορεί τους πελάτες για την καλή τους τύχη: "Ευτυχώς που δεν έριξα τη μπύρα πάνω σας". Όλα αυτά ο "leader" του Bar τα έπιασε - τόσα χρόνια στο κουρμπέτι - και δεν του πολυάρεσαν από άποψη επαγγελματισμού. Έτσι, αποφάσισε να δώσει την καταραμένη αρνητική ψήφο στο Μαργαριτάκι, μπας και αποφασίσει κάποτε να πάει σε μία Σχολή για γκαρσόνα, διότι δε δύναται τη σήμερον ημέρα να μη γνωρίζεις να δουλεύεις το δίσκο.

Η άποψη αυτή είναι τρόπο τινά αποκλειστικά του Λορέντζου, ο οποίος δείχνει μία άλφα ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα. Οι υπόλοιποι, πάντως, φάνηκε να μη συμμερίζονται τις προθέσεις του και στο άκουσμα ότι η εν λόγω νέα είναι η δεύτερη υποψήφια, πάγωσαν. Βλέπεις, της έχουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια - κι ας μην είναι άριστη χειρίστρια του δίσκου - κι όταν την είδαν να λυγίζει (again), πολύ στεναχωρήθηκαν. Και ο Λορέντζο, μη νομίζεις πως έμεινε ατάραχος. Την πήρε αγκαλιά, παρηγορώντας της κι εξηγώντας της γιατί την καταψήφισε.