Γιώτα, η καλύτερη σουβλατζού

05.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, γεννημένη σουβλατζού αποδείχθηκε πως είναι η Γιώτα του bar, η οποία πέρασε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή να τυλίξει 50 πίτες μέσα σε δύο ώρες. Η εν λόγω νέα, την Πέμπτη πήρε θέση στο σουβλατζίδικο και με μία μοναδική χάρη αγνοώντας την τσίκνα και τη ζέστη, εξυπηρετούσε τους πελάτες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Γεννημένη σουβλατζού αποδείχθηκε πως είναι η Γιώτα του bar, η οποία πέρασε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή να τυλίξει 50 πίτες μέσα σε δύο ώρες. Η εν λόγω νέα, την Πέμπτη πήρε θέση στο σουβλατζίδικο και με μία μοναδική χάρη - τύφλα να χει Μαρία στο "Οι πίτες του Φραγκοφονιά" - αγνοώντας την τσίκνα και τη ζέστη, εξυπηρετούσε τους πελάτες. Για τις ικανότητες της αυτές αμείφθηκε από την παραγωγή με μία μέρα σε ένα spa, όπου πήρε για παρέα τον Λορέντζο. Να σου θυμίσω πως ο Λορέντζο μέχρι τη Δευτέρα, όταν άκουγε την άνωθεν λέξη πίστευε πως ήταν αρωματικό σαπούνι ή φυτικά έλαια ή τίποτε φύκια.

Τώρα που του δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να δει ένα spa από κοντά, χάρη στην κολλητή του, ένιωθε ιδιαίτερα ευτυχής κι ας ξύπνησε μες στα άγρια χαράματα (στις 12 το μεσημέρι) για να πάνε. Κατά τα άλλα, στο σπίτι τα πράγματα κυλούν ομαλά: γράμματα έρχονται που μιλάνε για την περιβόητη κλίκα, ψιλοαντιπάθειες εξακολουθούν να υπάρχουν, ενώ όταν είναι στα άσχημα τους παίζουν αλευρο -γιαουρτο - οδοντόπαστο πόλεμο. Η σημαντικότερη, όμως, στιγμή ήταν την ώρα που η Μαίρη διάβαζε ένα γράμμα από πέντε 30αρες φαν. Αυτές σε ρόλο "οι άγγελοι του bar" ξεσκέπασαν την "κλίκα" Δημήτρης - Γιώτα - Λορέντζο και κάποτε Ρεβέκκα αφήνοντας...χαζούς μερικούς και δικαιώνοντας κάποιους άλλους.

Ο Δημήτρης, πάντως, έσπευσε να δώσει εξηγήσεις και να ερμηνεύσει την πραγματική σημειολογία της λέξης. Κλίκα, λοιπόν, είναι μία ομάδα ανθρώπων που απλά κάνει πολλή παρέα, επειδή ταιριάζουν τα χνώτα τους. Η ομάδα αυτή δεν προκαλεί κακό στους διπλανούς της, όμως υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει αντιπάθειες, αφού η σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις αγάπης. Μετά από αυτό το...φιλολογικό ρεσιτάλ του σεφ, ο Μπαμπινιώτης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να του δώσει τη θέση "παρά τω Μπαμπινιώτη".