Η μάχη της Μαστροκώστα με τον καρκίνο! Πότε το έμαθε;

10.03.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Σοκ προκάλεσε η συγκλονιστική εξομολόγηση της Γωγώς Μαστροκώστα πρώτα στο περιοδικό Life and Style και μετά στη βράβευση για τις «Γυναίκες της χρονιάς» ότι έπασχε από καρκίνο!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σοκ προκάλεσε η συγκλονιστική εξομολόγηση της Γωγώς Μαστροκώστα πρώτα στο περιοδικό Life and Style και μετά στη βράβευση για τις «Γυναίκες της χρονιάς» ότι έπασχε από καρκίνο! Η γνωστή show woman αποκάλυψε ότι έμαθε για το πρόβλημα υγείας της τρεις μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της, Βικτώριας κι ενώ βρισκόταν ακόμη στο μαιευτήριο.

Η εξομολόγηση της Γωγώς στις σελίδες του περιοδικού είναι ανατριχιαστική καθώς περιγράφει με λεπτομέρειες και σχεδόν ωμά όσα αντιμετώπισε στη μάχη της με τον καρκίνο. Η, δε, εμφάνιση της στα βραβεία είναι συγκινητική, παρακινώντας τις γυναίκες να αρχίσουν να «ψαχτούν». Η Μαστροκώστα είχε καρκίνο στο στήθος και όπως αποκάλυψε, τη διάγνωση έκανε ο γιατρός της όταν πήγε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου να της δείξει πώς να θηλάσει.

«Ενώ κρατώ το μωρό μου στην αγκαλιά προσπαθεί να με βοηθήσει και να μου δείξει πως μπορεί να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία το θηλασμού, πιέζοντας το στήθος μου σωστά. Ξαφνικά γίνεται πιο επίμονος, εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο σημείο.. Κολλάει... «Τι είναι αυτό;» αφηγείται στις σελίδες του περιοδικού. Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε ο προσωπικός της Γολγοθάς. Στο πλευρό της βρίσκεται ο σύζυγός της, Τραϊανός Δέλλας και οι δικοί της άνθρωποι, μαζί και λίγοι, αλλά καλοί φίλοι.

Φεύγει για την Αμερική, όπου συναντά τους καλύτερους γιατρούς. Η κόρη της βρίσκεται στην Κύπρο. Της λείπει. Στην αρχή η Γωγώ νιώθει ότι δεν μπορεί να δώσει αυτή τη δύσκολη μάχη. Την παίρνει από κάτω, είναι στιγμές που νιώθει ακόμη και «άχρηστη», όμως για τη νεογέννητη κόρη της, αποφασίζει ότι πρέπει να παλέψει παλικαρίσια και να βγει νικήτρια. «Αποφάσισα ότι δεν αξίζει στο μωρό μου να μεγαλώσει χωρίς την μητέρα του» λέει χαρακτηριστικά.

Ενάμιση χρόνο μετά και ο εφιάλτης ανήκει στο παρελθόν. Η Γωγώ βγήκε νικήτρια από τη μάχη αυτή, αν και όπως είπε η ίδια στα βραβεία δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά ότι νίκησε, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Ωστόσο, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα «Πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Η νίκη έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη νόσο και δε μετριέται με τις μέρες και τα χρόνια επιβίωσης». Σήμερα, η Μαστροκώστα έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθους. Συμμετέχει σε συνέδρια, σε εκστρατείες, βοηθάει ιδρύματα, ενώ λέγεται ότι τα έσοδα από τον γάμο της με τον Δέλλα, τον ερχόμενο Μάιο, θα δοθούν σε ιδρύματα που μάχονται για τη αντιμετώπιση του καρκίνου.