Κανάκης: Οργάνωση ανέλαβε την επίθεση στο αυτοκίνητο του!

20.04.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Την Παρασκευή το μεσημέρι άγνωστοι τοποθέτησαν αναμμένα στουπιά στο τζιπ του Αντώνη Κανάκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Αδριανουπόλεως, στην Καλαμαριά
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Την Παρασκευή το μεσημέρι άγνωστοι τοποθέτησαν αναμμένα στουπιά στο τζιπ του Αντώνη Κανάκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Αδριανουπόλεως, στην Καλαμαριά έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου του παρουσιαστή. Την ώρα εκείνη ο Κανάκης είχε εκπομπή. Όταν αντιλήφθηκαν τους καπνούς κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο κι έσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο αυτοκίνητο. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν υλικές και μικρής έκτασης.

Για το λόγο αυτό, ο Κανάκης δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο θέμα και για του λόγου το αληθές, δεν έκανε καμία αναφορά για το περιστατικό μέσα από το «Ράδιο Αρβύλα». Ωστόσο, η ιστορία δεν είναι τόσο απλή, αφού το απόγευμα της Δευτέρας οργάνωση ανέλαβε την επίθεση. Με προκήρυξη στο Indymedia οι «Ομάδες Διάχυσης Επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης» αναλαμβάνουν την ευθύνη. Από αυτή κρατήσαμε τα πιο βασικά, όπως οι χαρακτηρισμοί τους για τον Κανάκη «φανατικός νάρκισσος με σχόλια ειρωνείας απέναντι στον αναρχικό χώρο».

Ενώ λίγο παρακάτω ανέφεραν «Αφήσαμε για αυτούς τους λόγους το σκορδάκι (όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τους εμπρηστικούς κι εκρηκτικούς μηχανισμούς) στο αμάξι του Αντώνη Κανάκη το μεσημέρι της 16/4. Επ’ αφορμής θα γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι με το εν λόγω άτομο μιας κι έχει ανοίξει το στοματάκι του παραπάνω απ’ ότι του αρμόζει». Και πιο κάτω «Ως νέος δικαστής εκτιμητής του ποιος έβαλε τον μηχανισμό που σκότωσε τον 15χρονο Αφγανό στα Πατήσια αποφασίζοντας και κρίνοντας πως ευθύνεται η επαναστατική ομάδα «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», αλλά ταυτόχρονα ειρηνιστής (με tattoo), ροκάς και πρώην πανκιό (με στυλ), και ρουφιάνος φίλων του (με αποδείξεις)"