Τσοπάνοι για κλάματα οι Big

22.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται αυτές τις μέρες ο...κλάδος των Ελλήνων τσοπάνων. Ο Big αποφάσισε να μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματος τα εναπομείναντα βλαστάρια του κι αυτά με τη σειρά τους βάλθηκαν να κάνουν τους βοσκούς του τόπου να...σκίσουν τα πτυχία τους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται αυτές τις μέρες ο ... κλάδος των Ελλήνων τσοπάνων. Ο Big αποφάσισε να μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματος τα εναπομείναντα βλαστάρια του κι αυτά με τη σειρά τους βάλθηκαν να κάνουν τους βοσκούς του τόπου να ... σκίσουν τα πτυχία τους. Το τι ακούστηκαν τις δύο αυτές μέρες δια στόματος παιδιών δε μπορείς να φανταστείς. Το κορυφαίο, όμως, ήρθε από την Αμαλία, η οποία μέχρι στιγμής έχει μείνει με την απορία αν "Τα πρόβατα πίνουν νερό". Ίσαμε τρεις φορές θα έκανε την ερώτηση.

Την πρώτη φορά ο "αρχιτσόπανος" Τσάκας το πήρε ως black χιούμορ της νεαρής κι έκανε πως γέλασε, στη συνέχεια, αφού απάντηση δεν πήρε, ρώτησε την Φραντζέσκα. Αυτή, αν και ξέρει πως τα γουρούνια περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, επειδή ντρέπονται που η μάνα τους είναι γουρούνα, δυσκολεύτηκε να της δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Έτσι, η Αμαλία πήρε την πρωτοβουλία να βάλει λίγο νερό στα ζωντανά, οπότε, είτε θα πιουν και θα ξεδιψάσουν είτε θα λιώσουν τα σωθικά τους από το νερό (!) Πάντως, οφείλω να πω ότι το κορίτσι από τότε που μπήκε στο Σπίτι ο Τσάκας έγινε άλλος άνθρωπος. Μεταμορφώθηκε σε...υπό εκπαίδευση νοικοκυρά κάνοντας φασίνα και πλένοντας τη λάντζα. Για να μαγειρέψει ούτε λόγος, ενώ η άνωθεν λέξη είναι άγνωστη στο λεξικό της Φραντζέσκας. Εδώ ένα αυγό φτιάχνει η Κύπρια και το χρονομετρεί λες και βάζει θερμόμετρο.

Ο Τσάκας, που είναι άνθρωπος με αρχές και θέλει τη γυναίκα αρχόντισσα της κουζίνας, έχει φάει φρίκη με αυτά που βλέπει και δε διστάζει να το πει κατάμουτρα. Τα αγόρια, πάλι, αποδέχθηκαν σωστοί...αρχοντοχωριάτες και τα πάνε πρίμα με τις δουλειές. Μεγάλη φίρμα στον αργαλειό αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος, ο οποίος ωσάν άλλη...Πηνελόπη υφαίνει με δεξιοτεχνία το χαλί. Ο Κώστας, πάλι, την έχει καταβρεί κι όσες πιστές με μεγάλη προίκα, γίδια, γελάδια και πρόβατα, προσέλθετε. Ο νέος είναι ανοιχτός σε παντός είδους πρόταση, αρκεί η νύφη να έχει έστω ένα κουνέλι. Το βράδυ της γιορτής του στο Σπίτι έστησαν τρικούβερτο γλέντι βγαλμένο από την "βουκολική ζωή" με καθοδηγητή τον "αρχιτσόπανο" Τσάκα, του οποίου η αποστολή φθάνει στο τέλος. Αν, δε, αυτή στεφθεί με επιτυχία, ε τότε μπορεί να ανοίξει μια σχολή "Η Big των Τσοπάνων Σχολή" να πάρει για εισηγήτριες την Φραντζέσκα και την Αμαλία και να την κάνει από...κούπες.


Υ.Γ. Η γίδα μασάει ταραμά;