"Όχι άλλο κέρατο"!

11.03.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ήταν το τριήμερο. Να πάθω Αρβανιτίτιδα ή Λασκαρίτιδα; Ιδού η απορία. Άνοιγα την τηλεόραση και έπεφτα πότε πάνω στην Αλίκη Αρβανιτίδη και πότε πάνω στην Ζωή Λάσκαρη.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ήταν το τριήμερο. Να πάθω Αρβανιτίτιδα ή Λασκαρίτιδα; Ιδού η απορία. Άνοιγα την τηλεόραση και έπεφτα πότε πάνω στην Αλίκη - σύζυγος «στιγμιαίου» Πασχάλη - Αρβανιτίδη και πότε πάνω στην Ζωή - σύζυγος κατεργαρούλη Αλέξανδρου - Λάσκαρη. Θέμα των δύο γυναικών; Το κέρατο και πώς να αντιδράσετε σε αυτό.

Το τι συμβουλές άκουσα προς κερατωμένες, δεν το συζητώ. Εμπέδωσα, δε, τόσο πολύ τι πρέπει να κάνω που άπαξ και μου τύχει, θα χειριστώ το θέμα άψογα. Φτου μακριά από το κεφάλι μου. Η Αλίκη του «στιγμιαίου» Πασχάλη είναι πιο... καμένη σε σχέση με την Ζωίτσα του «κατεργαρούλη» Αλέξανδρου, αφού ο «στιγμιαίος» άμα τη επιστροφή του στη συζυγική κλίνη, της έφερε κι ένα τένο. Αν και ο ίδιος συνεχίζει να αμφισβητεί ότι είναι δικό του. Έτσι, στις συμβουλές της η «καμένη» Αλίκη ήταν πιο επιθετική και με το μάτι της να γυαλίζει, συμβούλευε τις γυναίκες να μην αφήσουν τον άνδρα τους να τον πάρει καμία άλλη. Στο «άλλη» φαντάζεσαι τι λέξη ήθελε να πει, αλλά ας όψεται η καλή διαγωγή της δικηγόρου. Οκ, το εμπεδώσαμε. Θα καθαρίζουμε, θα γυαλίζουμε το κέρατο μας το βερνικωμένο, αλλά στην μπιμπ δεν θα τον αφήσουμε.

Η Λάσκαρη, πάλι, στις δύο συνεντεύξεις που την είδα και αναφέρθηκε στο πασίγνωστο πια θέμα που την κεράτωνε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είχε μία στάση... 40 χρόνια φούρναρης, έχω φάει κέρατο. Ήταν πιο ήρεμη, χαλαρή, ενώ αρκέστηκε να μιλήσει πώς αντιμετώπισε η ίδια το κέρατο, παρά να μας συμβουλεύσει. Αλλά από το χαμόγελό της και τη στάση της γενικότερα στο θέμα, κατάλαβα πως πρέπει να χαλαρώσουμε και να δώσουμε μία άφεση αμαρτιών. Εδώ, κοτζάμ Λάσκαρη το δέχτηκε, γιατί να μην το δεχτούμε κι εμείς; Μάλιστα. Πάντως, μετά από την τόση ανάλυση του θέματος, απόκριες γαρ, βρήκα θέμα να ντυθώ... Κέρατο βερνικωμένο!