Το ημερολόγιο "έκαψε" την Βατίδου!

28.03.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης και σε πιάνει μια μελαγχολία, κλείσε κοριτσάκι τα βιβλία». Ή... κοριτσάκι πρόσεχε και μη γράφεις ημερολόγια, γιατί... πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης και σε πιάνει μια μελαγχολία, κλείσε κοριτσάκι τα βιβλία». Ή... κοριτσάκι πρόσεχε και μη γράφεις ημερολόγια, γιατί... πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης! Έτσι, την έπαθε η Εύη Βατίδου, η οποία στα 30 της ήθελε να κρατήσει ημερολόγιο και στις σελίδες αυτού να γράψει τα πιο μεγάλα μυστικά της.

Βέβαια, όταν η Εύη έγραφε στο «αγαπημένο της ημερολόγιο» που να φανταζόταν ότι μια μέρα αυτό θα έπεφτε στα χέρια του Κούγια κι εκείνος θα το διάβαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το savoir vivre. Εδώ, οι πατεράδες μας και δεν διάβαζαν τα κοριτσίστικα ημερολόγια μας. Κάπου εκεί μάλλον θα πόνταρε η Βατίδου, η οποία όχι μόνο παντρεύτηκε τον Κούγια και μετά τον χώρισε σε διακαναλική σύνδεση υπό το άγρυπνο βλέμμα του αστυνομικού τμήματος της Βουλιαγμένης, αλλά είχε τη φαεινή ιδέα να κρατήσει και ημερολόγιο.

Με το μπαρδόν κιόλας, αλλά αν ήμουν σύζυγος Κούγια θα φοβόμουν ακόμη και να σκεφτώ αυτά τα φοβερά και τρομερά που έγραψε η Βατίδου, μήπως και ο Αλέξης διαβάσει τη σκέψη μου. Πόσο μάλιστα να κρατήσω και ημερολόγιο. Βρε, ούτε ημερολόγιο με συνταγές δεν θα κράταγα, μήπως και πίσω από την εκτέλεση του... κεμπάμπ, αυτός καταλάβαινε κάτι άλλο. Πάντως, όπως αποδείχτηκε στην πορεία το ημερολόγιο έκαψε την Βατίδου και όπως δήλωσε ο Κούγιας στο «Down Town», αν το πάει στο δικαστήριο, τότε εκείνη δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει ούτε ένα πακέτο... Marlboro! Τουλάχιστον, τη στέλνει φυλακή; Μπας και της πηγαίνουμε εκεί τσιγάρα.

Μα τι γράφει επιτέλους, που μπορεί να την αφήσει ξυπόλυτη, άκαπνη και ανασφάλιστη στους πέντε δρόμους; Ο Αλέξης είναι ξεκάθαρος: δεν πρόκειται για «ροζ» ιστορία. Γράφει άλλα φοβερά και πιο τρομερά από ένα ερωτικό σκάνδαλο και για να μας βάλει λίγο στο κλίμα αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εμφάνιση της πρώην στην Τατιάνα Στεφανίδου, τότε που την κατηγορούσε ότι τον χτύπησαν οι δύο μπράβοι του επιχειρηματία φίλου της. Μάλιστα, δήλωσε ότι τον εκβίαζε συνέχεια να της δώσει χρήματα και αν δεν το έκανε, τότε εκείνη θα τον διέσυρε παντού. Ενώ τώρα που δεν της έδωσε λεφτά, τον γλίτωσαν τον διασυρμό. Τέλος πάντων. Κι αυτή η Βατίδου, όμως, ούτε τράπεζα να είναι που έχεις πάρει ανοικτό καταναλωτικό δάνειο! Όλο δώσε και δώσε, γιατί θα σε στείλω στον Τειρεσία, ένα πράγμα.