"Η οδύσσεια ενός ερωτευμένου Κούγια"!

17.04.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δεν είναι πράγματα αυτά με τους Κούγια. Εκεί, που λέω ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους (που να μου τρυπήσεις τη μύτη), τσουπ κάτι κάνουν και ξανά μανά κάθομαι και γράφω γι αυτούς.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δεν είναι πράγματα αυτά με τους Κούγια. Εκεί, που λέω ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους (που να μου τρυπήσεις τη μύτη), τσουπ κάτι κάνουν και ξανά μανά κάθομαι και γράφω γι αυτούς. Σωστή επίορκος έχω γίνει για την πάρτη τους και πάλι καλά που μέχρι στιγμής δεν έχω πει: «Αν ασχοληθώ μαζί τους, να πέσει φωτιά να με κάψει, διότι αυτή τη στιγμή θα ήμουν... κρανίου τόπος»!

Και πως να μην ασχοληθώ με τον «Πόλεμο των Κούγια» όταν την Κυριακή δημοσιεύεται η 54σέλιδη αγωγή του Αλέξη κατά της Εύης Βατίδου. Αυτή αγαπημένε μου δεν είναι αγωγή, αλλά ολόκληρη η σειρά της Πάπυρους Λαρούς Μπριτάνικα! Και είναι τα μάλα... επιμορφωτική, αφού σε αυτή μαθαίνεις για βίζιτες μοντέλων, για «αρπαχτές» στην επαρχία που τις θωπεύει ο μεγαλοκτηματίας της περιοχής, για κολλητές της Βατίδου που έχουν κάνει τάρανδους τους συζύγους, για την έρμη τη βίλα της Μυκόνου που την κατάντησαν οι φίλες... βίλα των οργίων, αλλά και για τους ομοφυλόφιλους φίλους της Εύης που έρχονται σε επαφή ακόμη και με τα παιδιά του, με αποτέλεσμα ο μικρός Χρηστάκης να λέει: «κουκλίτσα ο Σπάιντερμαν»! Και που να δει τι κουκλίτσα είναι ο Μπάτμαν με την ολόσωμη μαύρη στολή!

Δυο μέρες μου πήρε να διαβάσω την αγωγή. Κοιμόμουν και ξύπναγα με αυτή στο χέρι. Έχει, όμως και τη δραματική της πλευρά. Εννοείται πως μόνο στο κομμάτι που αφορά τον Αλέξη, ο οποίος στα 45 του χρόνια κι ενώ είχε φάει τη ζωή με το κουταλάκι, μπλέχτηκε στα δίχτυα του έρωτα της Εύης. Να μεταφερθεί στο πανί η ιστορία του Αλέξη και τύφλα να έχει μπροστά σε αυτό το δράμα η «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου». Ποιος Νίκος Ξανθόπουλος και πράσινα άλογα; Αλέξης Κούγιας. Που σημειωτέων, για να εκπληρώσει τις πιο τρελές απαιτήσεις της Βατίδου, κατάντησε ο καλύτερος δανειολήπτης στις τράπεζες!

Διάβαζα τα έξοδα που έχει κάνει και με πόνεσε η καρδιά μου. Διάβαζα τα ποσά που έλεγε και με έπιανε το κεφάλι μου. Μα σε τι κόσμο ζούνε; Ή μήπως εγώ ζω σε άλλο κόσμο; Εμείς, παίρνουμε ένα ανοιχτό καταναλωτικό των 10 χιλιάδων ευρώ και δουλεύουμε από το πρωί ίσαμε το βράδυ μπας και το ξεπληρώσουμε σε δέκα χρόνια. Και ο Αλέξης ανέφερε κάτι ποσά 300 χιλιάδες, 200 χιλιάδες, 100 χιλιάδες, 500 χιλιάδες. Δε λέω. Κι αυτός για να τα ξεπληρώσει δουλεύει από το πρωί ίσαμε το βράδυ, εφτά ημέρες την εβδομάδα. Και είχε την Βατίδου να λέει «κι άλλο κι άλλο». Ούτε τράπεζα να ήταν αυτό το κορίτσι. Ανικανοποίητο.