SEX

Η πρόωρη εκσπερμάτιση και πώς να την νικήσεις

19.06.2014
Απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη σχέση αποτελεί η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η έλλειψη της συχνά προκαλεί συναισθήματα εκνευρισμού, θυμού, απογοήτευσης και επηρεάζει αρνητικά τη σχέση του ζευγαριού.

Ειδικότερα όταν ο άντρας αντιμετωπίζει Πρόωρη Εκσπερμάτιση και υπάρχει έντονη ψυχολογική και σωματική δυσφορία από την πλευρά του άντρα και μειωμένη σεξουαλικά ικανοποίηση από την πλευρά της γυναίκας, τότε η αρμονία του ζευγαριού κλονίζεται τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά.

Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν άβολα να μιλήσουν για οποιαδήποτε σεξουαλική δυσλειτουργία πόσο μάλλον για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση. Μόνο το 9% των αντρών με ΠΕ συμβουλεύονται ειδικό για το πρόβλημά τους.

Όσο ταμπού και να είναι η Πρόωρη Εκσπερμάτιση, όσο άβολα και αν νιώθει το ζευγάρι, αποτελεί ένα πρόβλημα που μπορεί και πρέπει να προσπαθήσουν να λύσουν μαζί. Η σύντροφος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση τους προβλήματος, βοηθώντας καταρχήν στο να αποδεχτεί ότι υπάρχει για μπορέσει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η πλειοψηφία των αντρών με Πρόωρη Εκσπερμάτιση (άνω του 60%) δήλωσαν ότι θα αναζητούσαν θεραπεία, εάν η σύντροφός τους το πρότεινε, ενώ 75% των αντρών που απευθύνονται σε ειδικό, το κάνουν, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στις συντρόφους τους.

Τρία βασικά βήματα για την Αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης

1. Ξεπεράστε ταμπού και αναστολές και μιλήστε για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση με την σύντροφό σας και με εξειδικευμένο ιατρό

2. Λάβετε γνώση ότι η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι μία ιατρική διαταραχή που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία

3. Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, για να τεθεί η σωστή διάγνωση και να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία, καθώς υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Πηγή

Πώς να μιλήσετε στον σύντροφό σας με Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Θέματα ταμπού που συνήθως δύσκολα μιλάμε για αυτά σε σχέση με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Όλα όσα θέλετε να μάθετε να μάθετε για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση σε μια ιστοσελίδα