Πάθος για cranberry: μάθε τα πάντα για το superfood

30.01.2014
Μην σε παραπλανεί το μικρό του μέγεθος. Το κοκκινωπό φρουτάκι του δάσους είναι ένα super food με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου.

Θαυματουργό για την υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι το cranberry (κράνμπερι) περιέχει δραστικά συστατικά (προανθοκυανιδίνες) που προλαμβάνουν τις επώδυνες ουρολοιμώξεις και τις κυστίτιδες. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του cranberry προφυλάσσουν και από το έλκος του στομάχου, ενώ καταπολεμούν έως και την οδοντική πλάκα, χαρίζοντας λαμπερό χαμόγελο.

Όμως σημαντική είναι και η αντιοξειδωτική δράση των cranberries, αφού αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού.

Τέλος, το cranberry προστατεύει και την καρδιά, αφού μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) και δρα ως φυσικό αντιπηκτικό.

Όμορφη μέσα κι έξω!

Το cranberry δεν ωφελεί μόνο την υγεία σου, αλλά φροντίζει και για την ομορφιά σου. Η βιταμίνη C που περιέχει το cranberry, σε συνδυασμό με τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά του, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση χαρίζοντάς σου σφριγηλό και λαμπερό δέρμα.

Ακολούθησε μια δίαιτα αποτοξίνωσης επιλέγοντας τροφές όπως το cranberry, με μηδενικά λιπαρά και χοληστερόλη, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες.

Ο χυμός από αυθεντικό cranberry δεν έχει μόνο υπέροχη γεύση, αλλά αποτελεί κι ένα πολυβιταμινούχο φυσικό σκεύασμα με διουρητική δράση. Δύο ποτήρια χυμού cranberry της Ocean Spray την ημέρα σε βοηθούν να καταπολεμήσεις τα ενοχλητικά πρηξίματα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

Τα αυθεντικά αποξηραμένα cranberries της Ocean Spray είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελώντας έτσι το ιδανικό σνακ αλλά και μια άριστη πηγή ενέργειας για όλη την ημέρα.

Οι σάλτσες cranberry της Ocean Spray δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα και γλυκαντικά, ενώ απογειώνουν γευστικά το ψητό κρέας και το ψάρι.

Απόλαυσε κι εσύ τη μοναδική γεύση και τα οφέλη του μικροσκοπικού καρπού, επιλέγοντας προϊόντα από αυθεντικό cranberry. Όλοι οι καρποί του δάσους (σμέουρο, μύρτιλο, κράνο, κ.ά.) είναι εύγευστοι και κάνουν καλό, όμως δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες.

Μπες στο www.oceanspray.gr για να ανακαλύψεις τα προϊόντα από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray.