Πώς θα τρως σοκολατένιο αυγό & δεν θα παχαίνεις

14.04.2014
Θέλεις να γλιτώσεις μερικές θερμίδες το Πάσχα; Για σκέψου όλα εκείνα τα σοκολατένια αυγά που θα φιγουράρουν στο γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής.

Τα πιο χλιδάτα σοκολατένια αυγά, μπορεί να σε εξιτάρουν να τα γευθείς αλλά τα πιο ταπεινά είναι εκείνα που θα σου γλιτώσουν θερμίδες.

Ιδού πως θα επιλέξεις το σοκολατένιο αυγό που θα σε αδυνατίσει!

Το πιο ακριβό δεν είναι και το πιο υγιεινό:

Στην Βρετανία σπαταλώνται πάνω από 4 δισεκατομμύρια το χρόνο σε σοκολάτα, με αντιστοιχία 65 λίρες ανά άτομο. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν πως όσο πιο ακριβή και χλιδάτη είναι η σοκολάτα της λαμπρής, τόσο περισσότερες θερμίδες. Ένα μεγάλο σοκολατένιο μπορεί να χτυπήσει και τις 1700 θερμίδες, ειδικά αν είναι γεμισμένο με σοκολάτα!

Να λείπουν τα πλουμίσματα:

Πέραν του σοκολατένιου αυγού, υπάρχουν και τα σχεδιάκια πάνω σε αυτό, με ζαχαρόπαστα και γλάσο. Προσοχή, προσοχή. Ακόμα κι αν το σοκολατένιο αυγό είναι με μαύρη σοκολάτα, τα γεμάτα ζάχαρη σχέδια, θα ανεβάσουν το θερμιδικό φορτίο.

Υγείας ή γάλακτος;

Δεν τίθεται ερώτημα! Υγείας ή μαύρη ή bitter! Περιέχει περισσότερα φλαβονοειδή, η γεύση είναι πιο έντονη άρα θα σε ικανοποιήσει και χορτάσει περισσότερο και πιο γρήγορα, άρα δεν θα χρειαστεί να φας ολόκληρο το αυγό.

Διατήρησε το αυγό στο ψυγείο:

Αν έχεις το αυγουλάκι στο τραπέζι, όλο και θα το τσιμπολογάς. Τα σοκολατένια αυγά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, ενώ και η κρύα σοκολάτα δεν είναι εύκολη να την καταπιείς αλλά τη διαχειρίζεσαι καλύτερα στη γλώσσα και το στόμα.

Μην μαντέψεις- υπολόγισε!

Μην μαντέψεις τις θερμίδες που κρύβει ένα σοκολατένιο αυγό. Πολλά αυγά έχουν στην ετικέτα τους τις θερμιδικές πληροφορίες ανά 100 γραμμάρια. Για να βρεις πόσο θα σε φορτώσει ολόκληρο το αυγό πολλαπλασίασε τις θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, με το βάρος του αυγού και διαίρεσε με 100.

Αν το αυγό περιέχει 530 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και ζυγίζει 175 γραμμάρια όλα μαζί, έχουμε

(530 x 175) = 92,750 ÷ 100 = 927.5 θερμίδες.

Πρέπει να το αποφύγεις το σοκολατένιο αυγό;

Όχι απαραίτητα.

50 γραμμάρια σοκολάτας, ισοδυναμούν με ένα ελαφρύ σνακ ενώ τα οφέλη της σοκολάτας, είναι πολλά και το αίσθημα χαράς που θα σου χαρίσει η σοκολάτα, είναι συγκλονιστικό.

Αν πάντως έχει ήδη καταναλώσει πολύ φαγητό, μην επενδύσεις εκείνη τη στιγμή και στο σοκολατένιο αυγό.