Βοηθά το πράσινο τσάι στο αδυνάτισμα;

21.12.2014
Πώς μπορεί να με βοηθήσει το πράσινο τσάι να χάσω κιλά;

Πράσινο τσάι και αδυνάτισμα: Μύθος ή αλήθεια; Βοηθά το πράσινο τσάι να χάσουμε κιλά; Εν μέρει ναι.

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορες πολυφαινόλες, κυρίως δε σε φλαβονοειδή, όπως οι κατεχίνες, ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση που συνεισφέρουν στην προστασία των κυττάρων από το επικίνδυνο οξειδωτικό στρες και την επιβλαβή επίδραση των ελεύθερων ριζών ενώ παράλληλα, όπως έχει αποδειχτεί από πολλές έρευνες, οι κατεχίνες συμβάλλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, ενώ βοηθούν και στη μείωση του κοιλιακού λίπους, βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να καίει πιο αποτελεσματικά τα λίπη.

Οι κατεχίνες είναι επίσης ένας καλός ρυθμιστής των επιπέδων του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα, επιβραδύνοντας την απελευθέρωση ενέργειας από τους υδατάνθρακες των τροφών και συνεπακόλουθα αποτρέποντας την απότομη αύξηση της ινσουλίνης, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ενεργητικότητας, τον έλεγχο της πείνας και την απώλεια βάρους.

Επιπλέον, εμποδίζουν τη μεταφορά της πλεονάζουσας γλυκόζης στα λιποκύτταρα και τη μετατροπή της σε λίπος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των καύσεων, τον περιορισμό των οιδημάτων και την αισθητή ελάττωση της «όψης φλούδας πορτοκαλιού» (αντικυτταριτιδική δράση).

Όπως βέβαια με όλα τα πράγματα τίποτα δε γίνεται δια μαγείας. Αν καθημερινά τρως μεγάλες ποσότητες γλυκών και λιπαρών, το πράσινο τσάι δεν θα κάνει θαύματα. Αντίθετα, απολαμβάνοντας καθημερινά, ζεστά ή κρύα, 1-3 φλιτζάνια ή ποτήρια αντίστοιχα και ακολουθείς ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θα αποκτήσεις συντομότερα την κομψή σιλουέτα που επιθυμείς.