Για μυαλό ξυράφι, φάε ψάρι!

17.03.2015
Πρόσθεσέ το στη διατροφή σου, αλλά με τον σωστό τρόπο...

Έρευνα του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ δείχνει ότι όσες και όσοι καταναλώνουν ψάρι τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως έχουν αυξημένη φαιά ουσία σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, μεγαλύτερη μνήμη και καλύτερες γνωστικές λειτουργίες συγκριτικά με τα άτομα που δεν τρώνε καθόλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θετική αυτή επίδραση των ψαριών είναι ανεξάρτητη από το είδος του ψαριού και την περιεκτικότητά του σε λίπος και ω-3 λιπαρά, συσχετίζεται όμως άμεσα με τον τρόπο μαγειρέματος: μόνο τα βραστά και τα ψητά ψάρια παρέχουν εγκεφαλικά οφέλη και όχι τα τηγανητά!