«Κακή» Χοληστερίνη; Πες ναι στο πράσο!

29.04.2015
Μάθε πώς το πράσο σε βοηθάει να «ρίξεις» τη χοληστερίνη σου.

Η υψηλή κατανάλωση πράσου δρα ευεργετικά για τα αγγεία, βοηθά στη μείωση της «κακής» LDL-χοληστερίνης, συμβάλλει στον έλεγχο της υπέρτασης και στην προστασία από τη στεφανιαία νόσο.

Το πράσο είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις, καθώς και σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες με αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους και να αντικαταστήσει το κρεμμύδι σε πολλά φαγητά. Για να ευεργετηθείς όμως στο μέγιστο από τις ιδιότητές του, είναι προτιμότερο να το τρως ωμό, π.χ. ψιλοκομμένο σε σαλάτες ή βρασμένο για λίγη ώρα στον ατμό.