Φτιάξε τζατζίκι διαίτης με μόλις 15 θερμίδες!

08.06.2015
Δες πώς θα παρασκευάσεις το παραδοσιακό ελληνικό συνοδευτικό, το οποίο μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις!

Υλικά: ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. 1 μέτριο αγγούρι. 2 κοτσάνια ψιλοκομμένος άνηθος. 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο. Αλάτι.

Εκτέλεση: Ξύνεις και στύβεις το αγγούρι για να φύγει όλο το νερό του. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Τοποθετείς το τζατζίκι σε μεγάλο γυάλινο μπολ το σκεπάζεις με 1-2 φρυγανιές για να απορροφηθεί το νερό που περιέχει και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Διατροφική αξία

15 θερμίδες ανά κουταλιά
Πρωτεΐνες: 1 γραμμ. (26%)
Λίπη: 0,8 γραμμ. (48%)
Υδατάνθρακες: 1 γραμμ. (26%)
Φυτικές ίνες: ίχνη
Χοληστερίνη: 1 mg