Εσύ τρως σαλιγκάρια;

19.06.2015
Η διατροφική τους αξία θεωρείται πολύτιμη. Μάθε γιατί.

Τα σαλιγκάρια είναι ένα από τα πλέον θρεπτικά ελληνικά τρόφιμα και μαζί με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο θεωρούνται «υπεύθυνα» για τη μακροβιότητα των Κρητικών, οι οποίοι, ως γνωστόν, τα καταναλώνουν πολύ συχνά.

Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών με ελάχιστα λιπαρά, εκ των οποίων τα περισσότερα της μορφής ω-3, και λίγες θερμίδες, περίπου 80 ανά 100g ωμών. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών Β, σεληνίου, ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων απαραίτητων διατροφικών στοιχείων.