Πρόβλημα στο σεξ; Η λύση στην κουζίνα σου!

15.10.2015
Μάθε πώς θα αυξήσεις την ερωτική απόλαυση τόσο τη δική σου, όσο και του συντρόφου σου, με μερικές αποτελεσματικές διατροφικές λύσεις.

Γυναίκες

Μειωμένο λίμπιντο;

Αύξησε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν φυτικά οιστρογόνα (τοφού, πράσινα φασόλια και τεπέ σόγιας) κι επίσης αγριόρυζο, καρότα, κεράσια, κουκιά, κριθάρι, μήλα, πατάτες και σκόρδο. Απόφυγε τα φασόλια και τα ρεβίθια, γιατί μειώνουν την ερωτική διάθεση, αφού ελαττώνουν την παραγωγή ισταμίνης στον εγκέφαλο.

Πρόβλημα… λίπανσης;

Κατανάλωσε καθημερινά μία κουταλιά λιναρόσπορο. Περιέχει Γάμα λινολεϊκό οξύ το οποίο λιπαίνει εσωτερικά τους γενετικούς αδένες και τους διατηρεί ζεστούς και… ετοιμοπόλεμους.

Αισθάνεσαι πρησμένη;

Έχοντας άδειο το στομάχι, μάσησε 1 κουταλάκι σπόρους σιναπιού και πιες αμέσως 1 ποτήρι νερό.

Ανωμαλίες περιόδου λόγω κλιμακτηρίου;

Δοκίμασε το φασκόμηλο. Ασκεί τονωτική και οιστρογονική δράση και επίσης μειώνει τις εξάψεις και την εφίδρωση.

Άντρες

Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα;

Το καθημερινό γρήγορο βάδισμα με άδειο στομάχι μπορεί να σε βοηθήσει, εξασφαλίζοντας περισσότερο αίμα στα γενετικά όργανα, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην έλλειψη οξυγόνου.

Πρόωρη εκσπερμάτιση;

Το ασβέστιο (γάλα, γιαούρτι, τυριά, πράσινα λαχανικά) και το αμινοξύ μεθειονίνη (ασπράδια αβγών, ψάρια, βραζιλιάνικα φιστίκια, μοσχαρίσιο συκώτι, νιφάδες βρώμης, ωμό καλαμπόκι) μειώνουν τα επίπεδα ισταμίνης στο αίμα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν δεν οφείλεται σε ψυχολογικά και μόνο αίτια.

Αδυναμία απόκτησης ή διατήρησης στύσης;

Το αμινοξύ αργινίνη (φουντούκια, φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια, μοσχάρι, κοτόπουλο) συντελεί στην παραγωγή του νιτρικού οξέος, που με τη σειρά του ελέγχει τη ροή του αίματος στο πέος και ο ψευδάργυρος (οστρακοειδή, φασόλια αρακάς, φιστίκια, σπανάκι, ηλιόσποροι, κολοκύθια, μοσχάρι, γαλοπούλα, χοιρινό) βοηθάει στην παραγωγή τεστοστερόνης και στην καλύτερη λειτουργία του προστάτη. Επίσης βοηθάει ο περιορισμός του αλκοόλ και της καφεΐνης (καφές, κακάο, αναψυκτικά τύπου κόλα, σοκολάτες) και η διακοπή του καπνίσματος. Αν πάσχεις από έρπητα, απόφυγε τους ξηρούς καρπούς.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 53

Update: Οκτώβριος 2015.