Σπανάκι για υγιή μάτια

21.10.2015
Διάβασε πώς το σπανάκι μπορεί να ενισχύσει την όρασή σου και ένταξέ το στη διατροφή σου!

Το σπανάκι είναι πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, δύο αντιοξειδωτικών ουσιών που συμβάλλουν στην προστασία των ματιών από βλάβες του αμφιβληστροειδούς και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας τους.

Μάλιστα η κατανάλωση σπανακιού 2-3 φορές εβδομαδιαίως συσχετίζεται με σημαντική ελάττωση του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Μπορείς να το καταναλώσεις είτε ωμό, π.χ. σε σαλάτες ή ως χυμό, είτε ελαφρώς βρασμένο στον ατμό.

Μπορείς επίσης να το κάνεις πουρέ, να το μαγειρέψεις με ρύζι ή σουπιές, να το ψήσεις ως τσιπς ή να το βάλεις ως γέμιση σε πίτες με φύλλο, ομελέτες και κρέπες.