Αυτόν τον μήνα βάλε στόχο...

15.07.2016
Αν θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου ή να χάσεις κιλά, σημείωσε και προσπάθησε να επιτύχεις τους παρακάτω στόχους.

Αυτόν τον μήνα θα προσπαθήσω να…

  1. Πίνω περισσότερο νερό: έτσι θα διατηρώ το σώμα μου πιο ενυδατωμένο και πιο δροσερό και θα είναι λιγότερο πιθανό να διψάσω ξαφνικά και να επιλέξω να πιω κάποιο σακχαρούχο αναψυκτικό.
  2. Ακολουθήσω μια πιο ισορροπημένη διατροφή: με ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφών, έλεγχο της ποσότητας, προτεραιότητα στην ποιότητα και προγραμματισμένα, μικρά και συχνά γεύματα.
  3. Τρώω πιο συχνά λαδερά: τα μαγειρεμένα λαδερά φαγητά αποτελούν πολύτιμο αρωγό της υγείας μου, ιδίως δε εάν είναι πλούσια σε διάφορα λαχανικά, χρησιμοποιώ τακτικά λαχανικά που συνήθως δεν τρώγονται ωμά (π.χ. αγκινάρες, κολοκυθάκια, μπάμιες) και δεν το παρακάνω με το λάδι.
  4. Προτιμώ φρέσκα φρούτα για το... τσιμπολόγημά μου: είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, ενώ έχουν γλυκιά γεύση με λίγες θερμίδες, επομένως μπορώ να αντικαταστήσω με αυτά κάποια ανθυγιεινά σνακ.
  5. Γευματίζω πιο ελαφριά το βράδυ: καλοκαίρι είναι, δεν χρειάζομαι ούτε βαριά φαγητά με πολλά λιπαρά, που ανεβάζουν τη θερμοκρασία μου, ούτε πολλές θερμίδες, που μπορεί να αυξήσουν τα κιλά μου.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 132

Update: Ιούλιος 2016.