Δες ποιο μαγιό ταιριάζει στο σώμα σου

16.07.2016
Ανύπαρκτη μέση; Φαρδιά περιφέρεια ή μήπως μεγάλο στήθος; Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα δυνατά σου σημεία, «κρύβοντας» ταχυδακτυλουργικά τα αδύναμα, ακόμα και αν το μόνο που θα φορέσεις είναι ένα μπικίνι!

Η στιλίστρια κ. Κέλλυ Καμπουράκη σε συμβουλεύει...

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΩΜΟΙ

Σωματότυπος: (αντεστραμμένο τρίγωνο)

Κάνε το σωστό!

  • Το σωστό μαγιό για εσένα είναι σε σπορ γραμμή με ανοιχτή πλάτη. Μπικίνι στράπλες ή με φαρδιές τιράντες που δένουν πίσω από το λαιμό ή στέκονται στους ώμους. Προτίμησε σκούρο χρώμα.
  • Επίλεξε το κάτω μέρος του μπικίνι να είναι φανταχτερό: με πουά, φλοράλ, έντονες ρίγες ή σχέδια, με ζώνη ή έντονες λεπτομέρειες.

Μην τολμήσεις!

Οι μονοχρωμίες δεν είναι για εσένα. Επίλεξε μπικίνι με διαφορετικό σχέδιο στο πάνω και στο κάτω μέρος και απόφυγε τα σκούρα χρώματα. Καλύτερα το πάνω μέρος να πλησιάζει στο χρώμα του δέρματος και το κάτω να είναι έντονο.

ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ΠΟΔΙΑ

Σωματότυπος: (μήλο)

Κάνε το σωστό!

  • Επιβάλλεται το επάνω μέρος να έχει ενίσχυση, ώστε να υποστηρίζει σωστά το στήθος.
  • Ανακάτεψε τα χρώματα! Το πάνω μέρος να είναι φωτεινό και ανοιχτόχρωμο και το κάτω πιο σκούρο και απλό.

Μην τολμήσεις!

Απόφυγε τα μαγιό (ολόσωμα ή μπικίνι) με μεγάλα ντεκολτέ και έντονα σχέδια. Θα τραβήξουν τα βλέμματα ακριβώς εκεί που δεν θέλεις, στην κοιλίτσα σου!

ΦΑΡΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σωματότυπος: (αχλάδι)

Κάνε το σωστό!

  • Επίλεξε μαγιό (ολόσωμο ή μπικίνι) με έντονες λεπτομέρειες στο επάνω μέρος – έντονα χρώματα, μεγάλο ντεκολτέ, τολμηρά σχέδια.
  • Προτίμησε να τραβά την προσοχή στην πλάτη και στο πάνω μέρος του σώματος, όπως ολόσωμο σε σπορ στιλ ή με τιράντες που να σχηματίζουν σχέδιο στην πλάτη, σε tank γραμμή, ή ακόμα και στράπλες.

Μην τολμήσεις!

* Απόφυγε μαγιό με κάτω μέρος σε έντονο σχέδιο ή χρώμα.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Σωματότυπος: (σωλήνας)

Κάνε το σωστό!

  • Επίλεξε μαγιό κατά προτίμηση ολόσωμο, που να δίνει έμφαση στη μέση και να κάνει τον κορμό να δείχνει μακρύτερος. Καλύτερα να έχει έντονες λεπτομέρειες στη μέση, όπως π.χ. φερμουάρ, σκισίματα, ρίγες, ραφές, διχρωμίες.
  • Καλύτερη επιλογή είναι κάποιο ολόσωμο σε ουδέτερο χρώμα, με ζώνη σε έντονο χρώμα στη μέση. Εάν πάλι θέλεις μπικίνι, προτίμησε κάποιο ανοιχτόχρωμο. Το στιλ μπραζίλιαν είναι ιδανικό, ειδικά αν είσαι και αδύνατη.

Μην τολμήσεις!

Τα σκούρα χρώματα και τα απλά σχέδια δεν είναι για εσένα! Είναι μία από τις σπάνιες φορές στο styling που «όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά»!

ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Σωματότυπος: (κλεψύδρα)

Κάνε το σωστό!

  • Αναζήτησε κάποιο σχέδιο που να δίνει έμφαση στις φυσικές σου καμπύλες. Σου ταιριάζουν τόσο τα ολόσωμα όσο και τα μπικίνι, απλά επίλεξε το στιλ που σε εκφράζει.
  • Αν θέλεις να τονίσεις τη μέση σου, προτίμησε ρετρό στιλ τύπου pin-up. Αν έχεις μεγάλο στήθος καλύτερα το τοπ να έχει μπανέλες.
  • Συνδύασε το πάνω και το κάτω μέρος στο μπικίνι ώστε να είναι σετ. Αυτό θα τονίσει την αρμονία της φιγούρας σου. Αν οι καμπύλες σου είναι έντονες, επίλεξε σκούρο χρώμα.

Μην τολμήσεις!

Μπικίνι με φαρδύ κάτω μέρος (στο πλάι ή πίσω) δεν είναι για εσένα! Θα τονίσει την περιφέρειά σου, κάνοντάς τη να φαίνεται μεγαλύτερη.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗΘΟΣ

Κάνε το σωστό!

  • Τα μαγιό με φαρδιές ράντες στο πάνω μέρος που δένουν πίσω από το λαιμό και ενίσχυση ώστε να υποστηρίζουν το «βαρύ» στήθος είναι μια πολύ καλή επιλογή.

  • Το κάτω μέρος μπορεί να είναι έντονο είτε λόγω χρώματος είτε λόγω σχεδίου. Μπορεί να είναι σε στιλ σορτσάκι ή μπραζίλιαν εάν έχεις λεπτά πόδια και στενούς γοφούς.

Μην τολμήσεις!

Απόφυγε τα τοπ με έξτρα ενίσχυση που κάνουν το στήθος να δείχνει πιο μεγάλο.

ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΘΟΣ

Κάνε το σωστό!

Η συμβουλή είναι μία: Τοπ σε έντονα χρώματα και σχέδια με πρόσθετη ενίσχυση! Θα κάνουν το στήθος να φαίνεται πιο μεγάλο και σφριγηλό, χαρίζοντας πόντους και στην αυτοπεποίθησή σου.

Μην τολμήσεις!

Απόφυγε τα απλά, ανοιχτόχρωμα σχέδια. Μη δίνοντας έμφαση εκεί που κανονικά θα έπρεπε κάτι να υπάρχει θα γίνει ακόμα πιο εμφανές ότι... τίποτα δεν υπάρχει!


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 159

Update: Ιούλιος 2016.