Το καρπούζι κάνει καλό!

21.07.2016
Το λατρεμένο φρούτο του καλοκαιριού ωφελεί τον οργανισμό σου ποικιλοτρόπως. Μάθε πώς.

Ενεργειακή αξία

33 θερμίδες ανά 100 γρ. ψίχας.

Διατροφικά στοιχεία

Πλούσιο σε νερό, απλά σάκχαρα και ανόργανα στοιχεία. Εξαιρετική πηγή καλίου, λυκοπένιου και κιτρουλίνης. Πηγή των βιταμινών Α, Β1, Β3, Β6 και C.

Οφέλη στην υγεία

Διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αγγειοδιασταλτικές και διουρητικές ιδιότητες. Βοηθά στην καλή λειτουργία καρδιάς, αγγείων, νεφρών και προστάτη, συμβάλλει στον έλεγχο της υψηλής πίεσης, ίσως έχει ευνοϊκή επίδραση και στην ερωτική επιθυμία.

Προτάσεις κατανάλωσης

Γεύσου το ωμό, μόνο του ή μέσα σε φρουτοσαλάτες. Συνδύασέ το με λευκά τυριά όπως η φέτα. Φτιάξε το γρανίτα ή smoothie με στραγγιστό γιαούρτι.

Σημείο προσοχής: Απόφυγε να τρως καρπούζι ως επιδόρπιο ύστερα από γεύμα ή σε μεγάλη ποσότητα.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 151

Update: Ιούλιος 2016.