Η απόλυτη καλοκαιρινή δίαιτα!

02.08.2016
Ναι, είναι αλήθεια. Σε λιγότερο από 4 εβδομάδες ξεφορτώνεσαι μέχρι 5 κιλά, χάνεις τουλάχιστον 10 πόντους συνολικά από κοιλιά, περιφέρεια και μηρούς, εξαφανίζεις ή μειώνεις αισθητά την κυτταρίτιδα και βγαίνεις στην παραλία με το πιο μικροσκοπικό σου μπικίνι…

Οι βασικές επιδιώξεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια αδυνατίσματος είναι πρώτον να χάσεις πραγματικό πάχος κι όχι απλώς κιλά και δεύτερον να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα το νέο σου βάρος. Για να αδυνατίσεις όμως κατά περίπου 5 κιλά μέσα στον επόμενο μήνα, πρέπει είτε να προσλαμβάνεις καθημερινά γύρω στις 1.100 θερμίδες λιγότερες, είτε να τις καις με περισσότερη σωματική άσκηση, είτε να πετύχεις το απαιτούμενο ενεργειακό έλλειμμα με συνδυασμό δίαιτας και άσκησης, που είναι και το προτιμότερο. Βεβαίως, ούτως ή άλλως, όποιο τρόπο κι εάν επιλέξεις, θα υποβληθείς αναγκαστικά σε κάποιες θυσίες. Πώς όμως οι θυσίες αυτές θα έχουν το καλύτερο αλλά και μονιμότερο αποτέλεσμα, διατηρήσιμο σε βάθος χρόνου;

Nέα έρευνα: Χάσε βάρος γρήγορα!

Αν και οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το γρήγορο αδυνάτισμα λειτουργεί σε επίπεδο ατομικής ψυχολογίας καλύτερα συγκριτικά με το πιο αργό, είναι επιφυλακτικοί ως γιατί η απώλεια κιλών δεν διατηρείται εύκολα. Εντούτοις, μια νέα έρευνα σε γυναίκες μέσης ηλικίας διατυπώνει την υπόθεση ότι όχι μόνον δεν πρέπει να αποφεύγουμε το γρήγορο αδυνάτισμα αλλά, αντίθετα, πρέπει να το επιδιώκουμε! Μάλιστα, όπως επισημαίνουν η μεγαλύτερη ταχύτητα στην απώλεια βάρους συσχετίζεται θετικά με τη συνολική επιτυχία. Ως "συνολική επιτυχία" στο αδυνάτισμα ορίζεται η απώλεια 10% ή περισσότερο του αρχικού σωματικού βάρους σε διάστημα έξι μηνών, η οποία διατηρείται για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Γρήγορα μεν, σωστά δε

Για αρκετά άτομα, ίσως και για εσένα, ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσουν είναι να κάνουν μια δυναμική αρχή με μεγάλες διατροφικές αλλαγές, ώστε να δουν άμεσα αποτελέσματα. Εντούτοις, από πλευράς φυσιολογίας και θερμοδυναμικής, η μέγιστη απώλεια λίπους είναι αδύνατον να υπερβεί το 1 έως 1,5% του σωματικού σου βάρους εβδομαδιαίως. Αν λοιπόν ακολουθήσεις μια ακραία δίαιτα και χάσεις ταχύτατα βάρος, π.χ. με ρυθμό που υπερβαίνει τα 2,5 κιλά εβδομαδιαίως, περίπου το 75% της απώλειας αυτής θα αφορά υγρά, μύες, μάζα οστών, κυτταρικό ιστό και γενικά χρήσιμα συστατικά του οργανισμού, ενώ μόνο το 25% θα προέρχεται από λίπος. Συνεπακόλουθα, αφενός δεν θα έχεις το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς γιατί πλέον σε ένα μικρότερο βάρος θα έχεις μεγαλύτερο ποσοστό λίπους, αφετέρου το σώμα σου θα αποκτήσει την τάση να παχαίνει ευκολότερα στο μέλλον γιατί, λόγω της χαμένης μυϊκής μάζας, η ταχύτητα του μεταβολισμού σου θα βαίνει διαρκώς μειούμενη. Επομένως, αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι μια ακόμα στερητική δίαιτα, αλλά ένα εξελιγμένο διατροφικό πρόγραμμα "fast fat burning", δηλαδή γρήγορης κινητοποίησης, καύσης και απώλειας λίπους.

Bikini Diet και "εύρηκα τη λύση"!

Η "Bikini Diet" αποτελεί ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση για τις ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες που βιάζονται να χάσουν κιλά λίπους αλλά, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν εξατομικευμένη υποστήριξη από διαιτολόγο, κάτι που σίγουρα είναι πιο σωστό. Η δίαιτα αυτή δεν αποκλείει κανένα ωφέλιμο τρόφιμο, σου επιτρέπει να απολαμβάνεις μια σχετικά μεγάλη ποικιλία φαγητών σε ελεγχόμενες όμως ποσότητες και σου παρέχει μια σχετική ευελιξία επιλογών. Έτσι, σε συνδυασμό με σχεδόν καθημερινή άσκηση μέτριας έντασης, δημιουργεί το απαιτούμενο ενεργειακό έλλειμμα που σου επιτρέπει να χάσεις βάρος πιο γρήγορα.

Τα 8 σημεία υπεροχής

Η "Bikini Diet":

  1. Αυξάνει τα αλκαλικά αποθέματα του σώματος, ενισχύει τα ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα, υποβοηθά την αποτοξίνωση.
  2. Διατηρεί το σάκχαρο του αίματος πιο σταθερό και δεν ευνοεί την υπερπαραγωγή ινσουλίνης, επομένως εμποδίζει την περαιτέρω αποθήκευση σωματικού λίπους.
  3. Μειώνει τη θερμιδική πρόσληψη, οπότε χάνεις βάρος σε βαθμό ανάλογο του ενεργειακού σας ελλείμματος.
  4. Παρέχει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών συστατικών και υγρών, έτσι ώστε ο οργανισμός να δουλεύει άψογα καθώς χάνει κιλά.
  5. Χρονοκαταμερίζει την τροφή και δημιουργεί εντονότερο στομαχικό κορεσμό, άρα δεν πεινάς.
  6. Ξεμπλοκάρει σταδιακά το μεταβολισμό, μετατρέπει σε αξιοποιήσιμη ζωτική ενέργεια οτιδήποτε τρως.
  7. Επιταχύνει τις καύσεις ενεργοποιώντας φυσιολογικούς μηχανισμούς αποβολής θερμίδων λίπους, όπως η θερμογένεση και η θερμόλυση.
  8. Εάν προσέξεις λίγο κατά το στάδιο της συντήρησης, δεν πρόκειται να ξαναπάρεις ούτε γραμμάριο από όσα έχασες στο στάδιο του αδυνατίσματος!

Μείνε συντονισμένη για να διαβάσεις την ΒΙΚΙΝΙ DIET. Τη δίαιτα –υπόσχεση για να χάσεις 5 κιλά και 10 πόντους από τα δύσκολα σημεία.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 120

Update: Αύγουστος 2016.