Πότε να τρως το γλυκό για να μην παχαίνεις

29.10.2016
Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι γλυκό; Τώρα μπορείς να γευθείς γλυκές γεύσεις χωρίς ενοχές

Η καταλληλότερη χρονική στιγμή για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για κάτι γλυκό είναι ύστερα από μια έντονη ή παρατεταμένη προπόνηση. Τότε το μυϊκό σου σύστημα χρειάζεται υδατάνθρακες και τους αναζητά απεγνωσμένα ούτως ώστε να αναπληρώσει τα αποθέματα γλυκογόνου των μυών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνεις, ούτε να καταναλώσεις όποιο γλύκισμα βρεθεί μπροστά σου.

Εξυπνα κόλπα που αξίζουν:

  • Πιες 1 ποτήρι τυποποιημένο σοκολατούχο γάλα χωρίς ζάχαρη και χωρίς λιπαρά. Είναι ιδιαίτερα εύγευστο και έχει γλυκιά γεύση λόγω των γλυκαντικών που περιέχει, χωρίς να αποδίδει πολλές θερμίδες.
  • Δοκίμασε ½ φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών (χαμηλές σε λιπαρά, χαμηλές σε σάκχαρα) με ½ φλιτζάνι άπαχο γάλα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός παρέχει στον οργανισμό υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που βοηθούν στην ταχύτερη ανάκαμψη των μυών.
  • Κατανάλωσε 1 μπανάνα – είναι πηγή υδατανθράκων και καλίου, έχει κρεμώδη και γλυκιά γεύση. Αν μάλιστα τη συνδυάσεις με στραγγιστό γιαούρτι 0% λιπαρών, θα προσλάβεις και μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών που θα σε διατηρήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.
  • Απόλαυσε 1 μικρό μπολ σπιτικό ρυζόγαλο με μπόλικη κανέλα σκόνη. Το ρύζι είναι πηγή υδατανθράκων, ενώ το άπαχο γάλα περιέχει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Αν το ρυζόγαλο είναι παρασκευασμένο με καστανό ρύζι και λιγότερη ζάχαρη ή με γλυκαντικό, τότε ακόμα καλύτερα.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 175
Update: Οκτώβριος 2016