Χρονοδίαιτα! Δες πως αδυνατίζεις με 1 γεύμα κάθε 3 ώρες

06.12.2016
Κάθε φορά που καταναλώνεις τη σωστή τροφή στη σωστή ποσότητα και στο σωστό χρόνο, η πείνα περιορίζεται και ο μεταβολισμός επιταχύνεται!

Όταν περικόπτετε δραστικά τις θερμίδες που προσλαμβάνετε με σκοπό να αδυνατίσετε, ο οργανισμός σας αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτή σαν απειλή για την επιβίωσή του. Ως αντίδραση αυτοπροστασίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των καύσεων, μειώνει την ενεργητικότητα, αυξάνει την πείνα και προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην απώλεια βάρους – αυτοί είναι αρχέγονοι ενστικτώδεις μηχανισμοί προσαρμογής και δεν είναι δυνατόν να τους αλλάξετε, μπορείτε όμως να τους ξεγελάσετε! Πώς; Τρώγοντας από λίγο και συχνά!

Ποια είναι η σωστή τροφή; Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά με χαμηλό θερμιδικό φορτίο ανά μερίδα. Πόσο πρέπει να τρώτε; Σύμφωνα με τις μερίδες που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα ανατομικά σας χαρακτηριστικά ή μέχρι να αισθανθείτε μέτρια χορτασμένη. Και κάθε πότε πρέπει να γευματίζετε; Κάθε περίπου 3 ώρες!

Το σκεπτικό της χρονοδίαιτας με 1 γεύμα κάθε 3 ώρες είναι απλό, οι βασικές αρχές εύκολα εφαρμόσιμες και τα αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα:

*Αρχίζοντας πάντα με ένα καλό πρωινό, απολαμβάνετε ένα μικρό θρεπτικό γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες. Συνεπώς διατηρείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας στο αίμα πιο σταθερά και μέσα στα φυσιολογικά όρια, δεν έχετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και την ενεργητικότητά σας, εντείνετε το μεταβολισμό σας, αποτρέπετε την αποθήκευση λίπους, καίτε ταχύτερα το ήδη αποθηκευμένο, προστατεύετε τη μυϊκή σας μάζα.

*Κάνετε συνολικά 5-6 υποθερμιδικά γεύματα ημερησίως, με σαφώς προσδιορισμένες ποσότητες. Επομένως, δημιουργείτε το απαιτούμενο θερμιδικό έλλειμμα για να χάσετε κιλά και συγχρόνως προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αισθάνεστε συνεχώς χορτασμένη, είναι αδύνατον να πεινάσετε, δεν καταλαβαίνετε καν ότι κάνετε δίαιτα, ο οργανισμός σας δεν νιώθει σαν να βρίσκεται σε κατάσταση ασιτίας και δεν αντιστέκεται στην προσπάθεια απώλεια βάρους.

*Τρεις φορές εβδομαδιαίως «σπάτε» προγραμματισμένα τη δίαιτα και τρώτε ό,τι θέλετε. Άρα δεν στερήστε για μεγάλο διάστημα ή μόνιμα καμία αγαπημένη σας γεύση, δεν πρόκειται να σας λείψει κάποια τροφή που επιθυμείτε πολύ, ελέγχετε πολύ καλύτερα την όρεξή σας και αποφεύγετε τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω γευστικής στέρησης ή αναζήτησης επιπλέον ευχαρίστησης μέσω του φαγητού.

Εάν παράλληλα με τη δίαιτα αυξήσετε τις σωματικές σας δραστηριότητες, βαδίζετε συστηματικά και γυμνάζεστε τακτικά, τότε δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με τα αποτελέσματα που θα βλέπετε στον καθρέφτη, στη μεζούρα, στη ζυγαριά…

Μείνετε συντονισμένη για να διαβάσετε τη δίαιτα με ένα γεύμα κάθε 3 ώρες!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 124
Update: Δεκέμβριος 2016