5 αφροδισιακά ζευγάρια: Δοκίμασέ τα για σούπερ σεξ

25.01.2017
Μπορεί ακόμη να μην έχει μπει ο Φεβρουάριος, μπαίνουμε όμως σιγά-σιγά σε κλίμα Αγίου Βαλεντίνου. Καθένα από τα παρακάτω τρόφιμα έχουν αφροδισιακό αποτέλεσμα ακόμα κι όταν καταναλώνονται μεμονωμένα. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ο συνδυασμός τους…

  1. Αβοκάντο + ταραμάς: Ο γνήσιος ταραμάς είναι πλούσιος σε χοληστερόλη, το βασικό δηλαδή λιπίδιο που δομεί τις ορμόνες του έρωτα. Το αβοκάντο περιέχει πολύτιμες διατροφικές ουσίες, όπως ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες Β6 και Ε, οι οποίες βοηθούν στην απρόσκοπτη κυκλοφορία του αίματος προς τα γενετικά όργανα, αυξάνουν την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών και συμβάλλουν στην εσωτερική λίπανση των γενετικών αδένων.

  2. Γαρίδες + ρύζι καστανό: Οι γαρίδες περιέχουν ψευδάργυρο που βοηθά να αυξηθεί η τεστοστερόνη, κάλιο που ελαττώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, χρώμιο που ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης και ιώδιο το οποίο είναι αναγκαίο για το θυρεοειδή. Οι υδατάνθρακες του καστανού ρυζιού απορροφώνται και μεταβολίζονται πιο αργά, παρέχοντας έτσι παρατεταμένη ενέργεια και όλα τα αναγκαία... καύσιμα για μια απολαυστική συνέχεια.

  3. Καρύδια + μέλι: Τα καρύδια είναι πλούσια σε αργινίνη και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως τα ω-3 που δρουν αγγειοδιασταλτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Το μέλι περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη, δύο απλά σάκχαρα τα οποία δίνουν άμεση ενέργεια στον οργανισμό, απαραίτητη για... καλές επιδόσεις.

  4. Μπανάνα + κανέλα σκόνη: Η μπανάνα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ιδιαίτερα καλή πηγή βιταμινών Β μαγνησίου και καλίου, συστατικών δηλαδή με ιδιαίτερη σημασία για το νευρικό σύστημα. Η κανέλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν στη καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, ενώ το χαρακτηριστικό άρωμά της δρα ευφραντικά και βελτιώνει τη διάθεση.

  5. Πιπεριές κόκκινες + ελαιόλαδο ωμό: Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φυτοθρεπτικών, όπως η καψακαΐνη, ουσία που αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία και προκαλεί υπεραιμία. Τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και επιπλέον διεγείρουν τον οργανισμό να παράγει τεστοστερόνη και οιστρογόνα, ορμόνες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη σεξουαλική διέγερση.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΔΟΥΚΟΣ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία τεύχος 146
Update: Ιανουάριος 2017