5 διατροφικές συνήθειες που σε κρατάνε υγιή χωρίς να κάνεις δίαιτα

20.04.2019
5 διατροφικές συνήθειες που σε κρατάνε υγιή χωρίς να κάνεις δίαιτα
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Psychologist, διαπίστωσε ότι η βραχυπρόθεσμη δίαιτα στην πραγματικότητα δεν οδηγεί σε βελτίωση του βάρους και της υγείας για τους περισσότερους ανθρώπους. Επιπλέον, έχει βρεθεί σε μελέτες ότι η δίαιτα σε υγιείς ανθρώπους, αν γίνει μόνο και μόνο για να παραμένουν υγιείς, μπορεί να αποβεί πραγματικά επιβλαβής.

Δες παρακάτω μερικές πολύ απλές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής σου , συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στις διατροφικές σου συνήθειες, ως έναν αποτελεσματικό μέσο για να παραμείνεις υγιής και δυνατή.

Διάβασε επίσης: 5 μυστικά για ακόμη πιο φρέσκο, καθαρό και λαμπερό δέρμα

1. Να πίνεις νερό τακτικά

Το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για να είσαι υγιής. Αν μάλιστα πιεις νερό πριν από το γεύμα μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος κάνοντάς σε να αισθάνεσαι γεμάτη, καθώς έτσι δεν θα καταναλώνεις υπερβολικές θερμίδες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν το γεύμα, έτρωγαν λιγότερο από όσους δεν το έκαναν. Η μελέτη που διήρκεσε ένα διάστημα 12 εβδομάδων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπιναν νερό πριν από τα γεύματα έχασαν κατά 44% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους δεν το έκαναν.

2. Να σερβίρεις φαγητό με πολλές θερμίδες σε κόκκινα πιάτα

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά ένα πείραμα έδειξε ότι οι άνθρωποι έπιναν λιγότερο από κόκκινα ποτήρια και έτρωγαν λιγότερο από κόκκινα πιάτα σε σύγκριση με το όταν τους σέρβιραν τις ίδιες ποσότητες σε μπλε ποτήρια και πιάτα. Ένας πιθανός λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο χρώμα ως ένα χαρακτηριστικό σήμα στάσης.

Διάβασε και αυτό: Αδυνάτισμα: 10 παράξενα, αλλά αποτελεσματικά, κόλπα για να χάσεις κιλά

3. Nα τρως το φαγητό σου χωρίς περισπασμούς

Δίνοντας προσοχή στο φαγητό χωρίς να σου αποσπάται η προσοχή βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας με το κινητό, θα σε κάνει να τρως λιγότερο και να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες. Θα έχεις επίσης μεγαλύτερη προσοχή στην κατανάλωση υγιεινής τροφής, αν δεν σου αποσπάται η προσοχή από το περιβάλλον σου. Μια ανασκόπηση 24 μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που είχαν περισπασμούς κατά την διάρκεια του φαγητού, έτρωγαν περίπου 10% περισσότερο.

3. Να τρως 2 αυγά την ημέρα

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Obesity διαπίστωσε ότι αν για πρωινό συνδυάζεις αυγά με δίαιτα χαμηλών θερμίδων για απώλεια βάρους, μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να χάσεις βάρος σε σύγκριση με το εάν τρως ένα κουλούρι για πρωινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στα αυγά, σε εμποδίζει να αισθάνεσαι πεινασμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτό το είδες; Όταν το photoshop κάνει θαύματα: Φωτογραφίες διασήμων που δεν έχεις ξαναδεί -ούτε κι εκείνοι! [photos]

4. Μάσησε τσίχλα με μέντα εάν είσαι πεινασμένη

Η τσίχλα με μέντα που δεν περιέχει ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την πείνα. Η γεύση της μέντας γεμίζει τους γευστικούς πόρους και περιορίζει την επιθυμία για φαγητό. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά το μεσημεριανό γεύμα και δεν τις αντισταθμίζουν με την κατανάλωση περισσότερου φαγητού αργότερα την ημέρα.

5. Να τρως σε ένα καλά φωτισμένο μέρος

Το φαγητό σε καλά φωτισμένους χώρους βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές από διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν γεύματα σε φωτεινούς χώρους, κατανάλωναν κατά 39% λιγότερες θερμίδες από όσους έτρωγαν σε χώρους με χαμηλό φωτισμό.