Χάσε κιλά όπως οι χωρισμένες σταρ (Νο2)

07.04.2011
Θυμήσου τον εαυτό σου κάθε φορά που είσαι σε μια μεγάλη και ευτυχισμένη σχέση. Τα κιλά μπαίνουν εύκολα, το παντελόνι δεν κλείνει και η ζυγαριά λέει αλήθειες που καθόλου δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις. Έλα όμως που άπαξ και η σχέση τελειώσει, τα κιλά φεύγουν και επιστρέφεις στο παλιό σέξι κορμί σου, έτσι για να δει ο πρώην τι έχασε.

Θυμήσου τον εαυτό σου κάθε φορά που είσαι σε μια μεγάλη και ευτυχισμένη σχέση. Τα κιλά μπαίνουν εύκολα, το παντελόνι δεν κλείνει και η ζυγαριά λέει αλήθειες που καθόλου δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις. Έλα όμως που άπαξ και η σχέση τελειώσει, τα κιλά φεύγουν και επιστρέφεις στο παλιό σέξι κορμί σου, έτσι για να δει ο πρώην τι έχασε.

Οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ που πρόσφατα χώρισαν και έβαλαν ακόμα ένα διαζύγιο στην τσέπη τους, μας βάζουν τα γυαλιά! Εμείς σου αποκαλύπτουν τις σούπερ μεθόδους γυμναστικής των φρεσκοχωρισμένων σταρ του Χόλιγουντ για να χάσεις μέχρι και 7 κιλά!

Η απατημένη Σάντρα Μπούλοκ:
Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και αυτό το πιάτο φαίνεται πως σερβίρει η βραβευμένη με Όσκαρ Σάντρα Μπούλοκ στον πρώην και άπιστο σύζυγό της Τζέσε Τζέιμς. Η Μπούλοκ που από πέρσι έχει απομακρυνθεί από τα φλας των παπαράτσι, κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις και ασχολείται κυρίως με την υιοθετημένη κόρη της. Δεν ξέρουμε αν είναι οι υποχρεώσεις της ως μητέρα, αλλά το σώμα της Σάντρα έχει γραμμωθεί.
Η ίδια, έχει πλέον μπόλικο χρόνο για να τον αφιερώνει σε προγράμματα άσκησης, τα οποία προτιμά να πραγματοποιεί εναλλάξ. Ιδιαίτερη αγάπη δείχνει στο πιλάτες, το κικ μποξ και το χορό ενώ δεν παραλείπει να κάνει ασκησούλες ενδυνάμωσης καθημερινά.

Για να μην παρεκκλίνει από το διατροφικό της πρόγραμμα, η Σάντρα προγραμματίζει τα γεύματά της και έχει μια μέρα μέσα στην εβδομάδα την οποία αφιερώνει σε διατροφικές ατασθαλίες

Κάν' το κι εσύ: η Σάντρα λατρεύει τον προγραμματισμό και υπολογίζει ακόμα και την ημέρα που επιτρέπει στον εαυτό της να κάνει και μια ατασθαλία παραπάνω. Κάνε το ίδιο κι εσύ. Προγραμμάτισε από πριν τα γεύματα κάθε ημέρας και την ώρα που τα απολαμβάνεις και αν μπορείς κάνε προγραμματισμό ολόκληρης της εβδομάδας. Μην ξεχνάς να συμπεριλαμβάνεις στο πρόγραμμα και την ημέρα που θα επιτρέπεις κι εσύ μια- δυο ατασθαλίες ενώ σκέψου τι είδους θα είναι οι ατασθαλίες (τεμπελιά και δεν θα πας στο γυμναστήριο, ένα παγωτό που τόσο ονειρευόσουν ή μια βραδιά με κοκτέιλ και μπόλικο αλκοόλ). Αν δεν θέλεις να το παρακάνεις μια συγκεκριμένη ημέρα, μπορείς να μοιράσεις τους πειρασμούς ανάμεσα στα γεύματα (ένα κομματάκι πλάκας σοκολάτας, μια μπάλα παγωτό βανίλια, ένα ποτήρι κρασί παραπάνω αποτελούν καλές ατασθαλίες που δεν θα σε επιβαρύνουν τραγικά).

Η απαραίτητη άσκηση: για να μην βαριέσαι τη γυμναστική, κάντο όπως η Σάντρα. Έχε εναλλακτικές επιλογές για να μην χάνεις το ενδιαφέρον σου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τροποποίησε το πρόγραμμα γυμναστικής σου ή ζήτα από την κολλητή ή το φίλο σου να σε συνοδέψει στο γυμναστήριο ή στο τρέξιμο. Όσο για την ποικιλία προγραμμάτων, πολλά γυμναστήρια έχουν μεγάλη γκάμα ομαδικών προγραμμάτων τα οποία σε γυμνάζουν και δεν τα βαριέσαι εύκολα.


Η Κόρτνεϊ Κοξ:
Το πρώην Φιλαράκι και πρωταγωνίστρια πλέον της σειράς “Cougar Town” αποφάσισε να μείνει λίγο καιρό χώρια από τον επί 11 χρόνια σύζυγό της Ντέιβιντ Αρκέτ εξαιτίας των απιστιών του. Η Κόρτνεϊ που είναι μητέρα της εξάχρονης Κοκό, αποφάσισε από το χωρισμό της και μετά να ξεχαστεί μέσα από τη γυμναστική και μάλιστα προτίμησε το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα 90 λεπτών της Τρέισι Άντερσον.

Με τη βοήθεια του προγράμματος της Άντερσον (έχει σμιλέψει πολλά διάσημα κορμιά όπως εκείνο της Μαντόνα και της Γκουίνεθ Πάλτρου).

Μην νομίζεις βέβαια πως η Κοξ γυμνάζεται και διατηρεί τα κιλά της χωρίς να τρώει τίποτα. Η ίδια έχει παραδεχτεί πως προτιμά να γυμνάζεται πιο σκληρά αλλά να τρώει ό,τι θέλει.

Κάντο κι εσύ: φυσικά δεν είναι εύκολο για εμάς τις κοινές θνητές να τρώμε ό,τι θέλουμε αφού η Κοξ διαθέτει μέχρι και προσωπικό σεφ, που επιμελείται το μενού που η ίδια απολαμβάνει. Η Κόρτνεϊ έχει βρει απλά την ισορροπία στο πόσο τρώει και πόσο γυμνάζεται για να μην βάζει τελικά κιλά. Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ. Θα καταναλώνεις όσες θερμίδες πρέπει για να τρέχει ο μεταβολισμός σου και να μην νιώθεις κουρασμένη μετά τη γυμναστική. Και όταν η Κοξ λέει πως κάνει ατασθαλίες, εννοεί πως οι διατροφικές ζαβολιές της είναι τέτοιες και τόσες που να μην βάζουν σε κίνδυνο τη δίαιτά της.

Η απαραίτητη άσκηση: δεν έχουμε όλες το χρόνο που διαθέτει η Κοξ για να γυμνάζεται. Εσύ προσπάθησε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και να μην αθλείσαι λιγότερο από 20 με 90 λεπτά. Αν δεν διαθέτεις χρόνο, γυμνάσου σπίτι με dvd ή βιντεάκια στο σπίτι όπως αυτό που θα βρεις με χρήσιμες μικρές ασκησούλες της Tracy Anderson στο τέλος του άρθρου ή γρήγορα προγραμμα όπως το 20λεπτο pace της Ελένης Πετρουλάκη.

Για το πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ εδώ.

Kατερίνα Πατούλια