Γρήγορο πιλάτες για σφιχτούς γλουτούς

11.01.2012
Οι διακοπές των Χριστουγέννων πέρασαν αλλά είναι πολύ πιθανό να άφησαν στο κορμάκι σου κάποια περιττά κιλά!

Οι αναγνώστριες του WomenOnly ψήφισαν για το θέμα αυτό και τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά!

Ψηφοφορία: Πόσα κιλά πήρες μέσα στις γιορτές;

2-3, αλλά θα τα χάσω όπως πάντα 40%Δεν πήρα γραμμάριο 32%2-3 και θα μου μείνουν, όπως πάντα 11%Οχι μόνο δεν πήρα, αλλά έχασα κιόλας 1-2 10%Πολλά, αλλά δεν θέλω να ξέρω πόσα... 6%Περισσότερα από πέντε 1%

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει το πιλάτες που μπορεί να φέρει και πάλι το σώμα μας στην προηγούμενη κατάστασή του!

Από τη δημιουργία του, το πιλάτες του ξακουστού Γιόσεφ Πιλάτες, επικεντρώθηκε σε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μυς που βοηθούν στην καλύτερη στάση του σώματος ενώ ταυτόχρονα ενίσχυαν και στην ισορροπία του ασκούμενου.


Το θετικό σημείο του εν λόγω συστήματος γυμναστικής είναι ότι μπορείς να αποκτήσεις λεπτό, μακρύ και τονωμένο κορμί χωρίς να πρήζονται οι μυς σου σε υπερβολικό βαθμό.

Μια νέα πνοή στο κλασικό πιλάτες, έρχεται να δώσει η Μάργκοτ Κάμπελ (Margot Campbell) προπονήτρια pilates στη Βρετανία η οποία έγινε γνωστή γιατί στο στούντιό της γυμνάζονται πολλές επώνυμες κυρίες, ανάμεσά τους και η Πιπα Μίντλετον.

Η Κάμπελ, απόφοιτος ναυτικής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Ενδιβούργου, διαθέτει μάστερ στην περιβαλλοντική επιστήμη από το πανεπιστήμιο Wales και αφού έζησε ένα σύντομο διάστημα στη Μαλαισία, ξεκίνησε να εργάζεται ως σύμβουλος υγεία και ασφάλειας σε διάφορες επιχειρήσεις μέχρι να καταλήξει στο pilates.

Τα οπίσθια της Πίπα έχουν αποκτήσει μια φήμη που ξεπερνά την ίδια και η Κάμπελ φαίνεται πως ήταν εκείνη που βοήθησε στην αναγνώρισή τους. Το ''Pilates on the Go'', η μέθοδος που έχει αναπτύξει η Μάργκοτ ενισχύει τις κλασικές ασκήσεις πιλάτες με καρδιαγγειακές κινήσεις ενισχύοντας τα αποτελέσματα της άσκησης και χτίζοντας γρηγορότερα πιο σμιλεμένς καμπύλες.

Η Κάμπελ, εξομολογείται πως η Πίπα ξεκίνησε να ασκείται στο στούντιό της, το 2009, με το άνοιγμα αυτού.

Πώς λειτουργεί το Pilates on the Go:

Πρόκειται για ένα 14ήμερο ομαδικό πρόγραμμα των 7 ατόμων κάθε φορά. Οι ασκήσεις συνοδεύονται από ενισχυμένο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και στόχος είναι στο τέλος του προγράμματος να έχεις σμιλέψει σημεία του σώματός σου όπως τα χέρια, οι γλουτοί και η κοιλιά.

Δεν χρειάζεται να ζυγίζεσαι, η ίδια η Μάργκοτ αποφεύγει να ζυγίζεται ούτε και γνωρίζει το βάρος της. Στο εν λόγω στούντιο υπάρχουν και τα κλασικά μηχανήματα Pilates αλλά και οι μπάλες pilates. Η μουσική που παίζει στο στούντιο όσο αθλείσαι, δεν είναι η κλασική ηρεμιστική μουσική αλλά κομμάτια της Αντέλ ή της Μπιγιονσέ.

Παράλληλα, στην κανονική σου ζωή, μπορείς να κάνεις κολύμβηση, τένις, τρέξιμο, Zumba αλλά η ίδια η προπονήτρια της Πίπα δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα από τα μυστικά της νεότερης δεσποινίδος Μίντλετον.

Η ίδια η Πίπα έχει αφήσει το δικό της σχόλιο στην ιστοσελίδα του pilates on the go: www.pilatesonthego.co.uk/testimonials.html

''Είμαι πάντα στο τρέξιμο και το πιλάτες αποτελούσε την ιδανική απόδραση για εμένα εδώ στο Λονδίνο και στην πολυάσχολη ζωή μου. Είτε είναι επτά το πρωί είτε επτά το βράδυ, έρχομαι εδώ και νιώθω χαλαρή και αναζωογονημένη! Τους τελευταίους μήνες είδα διαφορά στην στάση του σώματός μου και στην δύναμη που έχει αποκτήσει ο κορμός μου. Δεν θα μπορούσα να έχω άλλη προπονήτρια πέραν της Μάργκοτ. Από τις τεχνικές σωστής αναπνοής μέχρι την τόνωση των μυών και την χαλάρωση που νιώθω, τα μαθήματα πιλάτες εδώ έγιναν εβδομαδιαία αναγκαιότητα για μένα. Έτσι διατηρούμαι σε φόρμα''!

Τι μπορείς να κάνεις κι εσύ στην καθημερινή σου ζωή σύμφωνα με την Κάμπελ;

* Tα βαθιά καθίσματα, οι προβολές ποδιών και οι κοιλιακοί σίγουρα θα τονώσουν το σώμα σου. Στο βιβλίο της Κάμπελ που κυκλοφορεί ήδη [στο ίντερνετ θα βρεις και το DVD ''The Perfect Pilates Bum'' με την Κάμπελ], θα βρεις κι εσύ μια σειρά ασκήσεων για να τονώσεις με μιας κοιλιά και γλουτούς.

* Ταυτόχρονα, η Μάργκοτ δεν πιστεύει στις δίαιτες αστραπή και προτιμά να τονίζει στις πελάτισσές της να τρώνε λίγο απ' όλα, ακόμα και σοκολάτα με μέτρηση μερίδων.

* Ταυτόχρονα, μην ζυγίζεσαι, δες από τα ρούχα σου και από το πως εφαρμόζουν αν έχεις πάρει κιλάκια.

Κατερίνα Πατούλια