Shakira: μυστικά για επίπεδη κοιλιά μετά τη γέννα

18.09.2013
Η 36χρονη τραγουδίστρια Σακίρα αποτελεί υπόδειγμα για όλες τις μαμάδες που επιθυμούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Ποζάροντας όλο χάρη και με την επίπεδη κοιλιά της φάτσα φόρα, η κολομβιανή Σακίρα αποκαλύπτει το περιοδικό Self τα μυστικά για γρήγορο αδυνάτισμα

Η Σακίρα έμεινε μόλις ένα μήνα στο σπίτι με το γιο της και έχασε όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης με τις εξής απλές συμβουλές:

Θέσε στόχο:

Ποιό είναι το διάστημα μέσα στο οποίο θέλεις να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης; Είναι ο στόχος σου εφικτός; Η Σακίρα προτείνει να θέτεις μικρούς στόχους για να επιτύχεις αργότερα το μεγαλύτερο.

Κούνα το κορμί σου:

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και μετά από αυτήν, η Σακίρα δεν σταμάτησε να κάνει Ζumba. Μετά τη γέννα, η Σακίρα έκανε ζούμπα με τον Μπέτο Πέρεζ τα πρωινά, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, από τη σιγουριά του σπιτιού της.

Προσπάθησε λίγο παραπάνω!

Δύο λεπτά εκγύμνασης των κοιλιακών δεν είναι αρκετά. Ο γιατρός θα σου πει πότε μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι μετά τον τοκετό κι εσύ οφείλεις να προσπαθήσεις να γυμνάζεσαι κάθε μέρα λίγο παραπάνω!

Να είσαι υπερήφανη με το σώμα σου:

Η Σακίρα είναι πολύ υπερήφανη για το σώμα της. Το σώμα της εγκυμοσύνης το αγάπησε πολύ και φρόντισε να μην πάρει βάρος παραπάνω από εκείνο που έπρεπε. Για παράδειγμα, η κολομβιανή σταρ φρόντισε αμέσως μετά τη γέννα να πραγματοποιεί ασκήσεις για του γλουτούς. Η Σακίρα έκανε χορευτική γυμναστική και πραγματοποιούσε πιέσεις γλουτών σε μπάρα, εκτελώντας τουλάχιστον 30 φορές.

Πρόσεξε τη διατροφή σου:

Η Σακίρα απολαμβάνει 8 μικρά γεύματα καθημερινά με 200-250 θερμίδες το καθένα. Η διατροφή της είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ασβέστιο, σίδηρο και λιπαρά οξέα από ψάρι.

Να είσαι θετική:

Η Σακίρα τονίζει πως δεν παθαίνει εμμονή με τα μικρά ψεγάδια που μπορεί να έχει το σώμα της. Αντίθετα, φροντίζει να βλέπει το κορμί της ως σύνολο και πιστεύει πως οι άντρες εκτιμούν την αυτοπεποίθηση περισσότερο από την τελειότητα.

Δοκίμασε και τις ασκήσεις της Σακίρα:

Η τραγανή αγελάδα:

Στέκεσαι στα τέσσερα, η πλάτη σου είναι ευθεία, τα γόνατα στο ύψος των γλουτών και οι παλάμες στο ύψος των ώμων. Αναπνέεις και καμπουριάζεις την πλάτη, σφίγγοντας την κοιλιά σαν να θέλεις να ακουμπήσεις τη σπονδυλική σου στήλη. Εκπνέεις και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Ζυμώνοντας την κοιλίτσα:

Ξαπλώνεις με τα πόδια λυγισμένα και τα δάχτυλα να ακουμπούν στο έδαφος. Τα χέρια είναι απλωμένα μπροστά σου, δίπλα στα πόδια. Γέρνεις πίσω και σφίγγεις τους κοιλιακούς. Δεν ξαπλώνεις αλλά η πλάτη είναι μακριά από το έδαφος. Επιστρέφεις προς τα εμπρός, σφίγγοντας πάντα την κοιλιά και φέρνοντας τα πόδια πιο κοντά στο στήθος ενώ τα χέρια σου προσπαθούν να φτάσουν πιο μακριά. Επιστρέφεις αργά στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις 15 φορές.

Κάθομαι και πιάνω:

Ισορροπείς πάνω σε μεγάλη μπάλα. Τα πόδια κοιτούν προς τα έξω και τα χέρια είναι τοποθετημένα πίσω από το κεφάλι. Γέρνεις προς τα δεξιά, τεντώνοντας το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι, προσπαθώντας να το φέρεις σε νοητή ευθεία με το δεξί γόνατο. Επιστρέφεις και επαναλαμβάνεις με το αντίθετο πόδι και χέρι. Εκτελείς 15 επαναλήψεις για κάθε ζεύγος ποδιού – χεριού.

Γόνατα ψηλά.

Στέκεσαι όρθια με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι. Σηκώνεις το δεξί γόνατο έτσι ώστε ο γλουτούς να είναι παράλληλος με το έδαφος. Ταυτόχρονα, φέρνεις τον αγκώνα κοντά στο γόνατο. Επιστρέφεις και επαναλαμβάνεις με το άλλο πόδι. Κάνε 13 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Δες σε δράση τον προπονητή της Σακίρα στη Zumba, Beto Perez στο βίντεο που ακολουθεί.