Έτσι αδυνατίζει η Στικούδη: μυστικά από Το Κορμί

19.11.2013
Η συμμετοχή της στο Dancing with the stars, αποκάλυψε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, ένα αψεγάδιαστο κορμί με αναλογίες που κόβουν την ανάσα.

Ο λόγος, για την πάντα σέξι Κατερίνα Στικούδη που φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Forma και αποκάλυψε τα fitness μυστικά της.

Ένα ωραίο σώμα δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, τονίζει η Κατερίνα, η οποία συμπληρώνει:

"Αθλούμαι από πέντε ετών, οπότε η γυμναστική για μένα είναι τρόπος ζωής. Πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας όχι για την αισθητική του πράγματος αλλά για την υγεία μας. Ένα γυμνασμένο σώμα χαρίζει ευεξία. Όταν γυμνάζομαι, εκτονώνομαι, φεύγει η αρνητική ενέργεια και το άγχος, Όταν βαριέσαι να γυμναστείς, πρέπει να βρίσκεις κίνητρα, γιατί η άσκηση είναι ψυχοθεραπευτική. Το θέμα είναι να κάνεις κάτι χωρίς να βαριέσαι".

Κι αν νομίζεις πως η σέξι Κατερίνα παθαίνει σοκ όποτε βλέπει τη ζυγαριά να ανεβαίνει, κάνεις λάθος:

"Ακόμα κι αν έχεις κάποια κιλά παραπάνω, δεν πειράζει. Ακόμα κι όταν έπαιρνα κιλά, ένιωθα όμορφη και κάποιοι με προτιμούν με μερικά κιλά παραπάνω. Δεν ζυγίζομαι, δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των κιλών αλλά τι βλέπω στον καθρέφτη και στα ρούχα μου".

Ποιά είναι η σχέση της Στικούδη με την δίαιτα και τη γυμναστική; Η ίδια τονίζει:

"Με αφορμή το Dancing έχω αλλάξει τους κανόνες άσκησης μου. Πριν το Dancing, έκανα βάρη, spinning, αερόμπικ αλλά έψαχνα και για κάτι πιο διασκεδαστικό. Με το χορό γυμνάζω σημεία του σώματός μου που δεν θα το πετύχαινα διαφορετικά. Ο χορός απαιτεί μεγάλη προσπάθεια αλλά παρότι κουράζομαι μου δίνει κίνητρο για να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να κάνω ωραία πράγματα. Παλαιότερα είχα δοκιμάσει hip hop".

Κι από διατροφή;

"Ο χορός απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια, γι΄αυτό και τρώω περισσότερο αλλά όχι χωρίς πρόγραμμα. Όταν το σώμα μας καίει περισσότερη ενέργεια, πρέπει να του δίνουμε καλύτερη ποιότητα τροφών., περισσότερους υδατάνθρακες, φρούτα, λαχανικά,. Πρέπει να δίνουμε στο σώμα μας, ό,τι του χρειάζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουμε".

Εν το μεταξύ, το Κατερινάκι δεν λέει όχι και σε μικρές διατροφικές ατασθαλίες, τις οποίες πιστεύει πως χρειάζεται:

"Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ατασθαλίες, γι΄αυτό και υποκύπτω. Αξίζει έστω και μια φορά την εβδομάδα να χαλαρώνουμε τη διατροφή μας. Έχω παρατηρήσει πως όταν είμαι πολύ αυστηρή με τη δίαιτά μου, έχω νεύρα και δεν μπορώ να λειτουργήσω σωστά, οπότε η ισορροπία είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχεί".