Γίνε φιτ όπως οι σταρ του "Game of Thrones"

14.04.2014
Αν είσαι φαν του "Game of Thones" ήδη είσαι εξοικειωμένη με τα αλαβάστρινα κορμιά των πρωταγωνιστών. Αν η σειρά μπορεί να μας διδάξει κάτι περί fitness, είναι τα κάτωθι:

Πρόσεξε τι τρως: ο ηθοποιός Τζέισον Μομόα, που υποδύεται τον Drogo, εξομολογείται πως τρώει μπόλικο άπαχο κρέας και πολλά πράσινα λαχανικά για να διατηρεί αψεγάδιαστο το σώμα του.

Ναι στην πρωτεΐνη: η κατανάλωση αρκετής άπαχης πρωτεΐνης έχει αποδειχτεί πως βοηθά στην απώλεια βάρους και τη δημιουργία μυών όπως τους βλέπουμε στην πανέμορφη ξανθούλα του Game, Daenerys.

Την μικροσκοπική πριγκίπισσα με τους δράκους την έχουμε δει να τρώει μέχρι και ωμή καρδιά περήφανου αλόγου στο σήριαλ αλλά εσύ μπορείς να αρκεστείς σε κοτοπουλάκι!

Βάλε πολλές μικρές εκρήξεις άσκησης μέσα στην ημέρα σου.

Μια μάχη με σπαθιά την ημέρα ή μια κούρσα με υπερήφανο άτι, είναι μέσα στις καθημερινές δραστηριότητες των πρωταγωνιστών της διάσημης σειράς. Αυτή η προπόνηση, θυμίζει την άκρως μοδάτη αυτό τον καιρό HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση).

Kάντο κι εσύ: βρες χρόνο και επισκέψου το κοντινό πάρκο για να κάνεις βαθιά καθίσματα, πηδηματάκια και πουςαπς. Δοκίμασε κάθε άσκηση για 60 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε για 60 δευτερόλεπτα, επανάλαβε 3 φορές και καθημερινά αύξησε τις επαναλήψεις σου.

Αυτό το σύστημα με μικρά ξεσπάσματα άσκησης ακολουθεί και ο Nikolaj Coster-Waldau που υποδύεται τον Jaime Lannister.

Επικεντρώσου στα χέρια σου: η προπόνηση των χεριών και ώμων αποτελεί το must της εποχής. Κι αν εσύ ως κορίτσι δεν διασκεδάζεις στα μηχανήματα, κάντο όπως η πριγκίπισσα Daenerys που προπονεί τους δράκους της και γυμνάζει μπράτσα και ώμους. Θυμήσου: πολλές και γρήγορες επαναλήψεις δεν χαρίζουν όγκο αλλά βοηθούν τα χέρια σου να δείχνουν λεπτά και σμιλεμένα.

Κι αν θέλεις κάτι πιο χαλαρό αλλά βγαλμένο από το Game of Thrones, δοκίμασε τη χρυσή τριάδα.

Α. Το κρύο κάνει καλό:

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως το να γυμνάζεσαι 10 λεπτά στο κρύο αντιστοιχεί με 1 ώρα άσκησης σε κανονικές θερμοκρασίες. Κι αν θυμάσαι τις μάχες του Jon Snow στο χιονισμένο τοπίο με ολίγα ρούχα να καλύπτουν τα επίμαχα, καταλαβαίνεις τι λέμε.

Β. Μείνε εργένισσα:

Μια αληθινή πολεμίστρια του Game of Thrones, δεν θα άφηνε τον έρωτα να της στερήσει την ευκαιρία να ζήσει στο έπακρο τη ζωή της. Μάλιστα και στην πραγματική ζωή, κάτι τέτοιο συμβαίνει αφού σε πρόσφατη έρευνα συγκρίθηκε η μέση 10.000 Αμεριακών κι αποκαλύφθηκε το εξής: οι παντρεμένοι άντρες μπορούν και παραμένουν φιτ, τη στιγμή που οι παντρεμένες γυναίκες βάζουν κιλά με το που τελειώνει το ταξίδι του Μέλητος. Πάντως, σε άλλη έρευν βλέπουμε πως τα ζευγάρια ζουν περισσότερο- άντρες και γυναίκες!

Γ. Βάλε φωτιά στα σεντόνια:

Ο Drogo και η σύζυγός του Danaerys ξοδεύουν μπόλικο χρόνο κάνοντας γρήγορο σεξ. Πάντως, το σεξ βοηθά στην καύση θερμίδων διασκεδαστικά. Όσο πιο παθιάρικο το σεξ, τόσο περισσότερο καις!