Έξυπνες συμβουλές του Dr Oz για σίγουρο αδυνάτισμα

08.07.2014
Μετά την εμφάνισή του στο σόου της Όπρα(The Oprah Winfrey Show) το 2004, ο Dr. Oz έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή “γκουρού” πάνω σε θέματα υγείας και καλής ζωής. Ορίστε λοιπόν 5 από τις πιο σοφές συμβουλές του που δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και κάνουν το αδυνάτισμα παιχνίδι!

1. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές. Ο Dr. Oz πάντα προσπαθούσε να μας δείξει νέους τρόπους να βάλουμε τις φυτικές ίνες στη διατροφή μας, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα για την απώλεια βάρους, την πέψη, ακόμα και την πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ιδιαίτερα στο πρωινό γεύμα, οι φυτικές ίνες μας βοηθούν να κρατήσουμε μακριά την πείνα μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού. Στην ιστοσελίδα του μάλιστα, doctorozmag.com, μας προτείνει ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά πράσινο ρόφημα για πρωινό, το οποίο περιέχει το 28% της καθημερινής προτεινόμενης ποσότητας φυτικών ινών.

2. Και η σεξουαλική σου ζωή είναι εξίσου σημαντική. Ο Dr. Oz έχει διδάξει τους τηλεθεατές του ότι είναι σημαντικό να έχουν μία υγιή σεξουαλική ζωή γενικά για την υγεία τους και για να έχουν ευεξία. Το σεξ βοηθά την καρδιά να ανεβάσει ρυθμούς και αποτελεί ένα από τα αποδεδειγμένα πλέον καλύτερα «φυσικά» αγχολυτικά. Στο παρελθόν μάλιστα είχε προτείνει στα ζευγάρια να κάνουν σεξ 2 με 3 φορές τη βδομάδα ενώ τόνιζε ότι πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή και στην ποιότητα της εμπειρίας αυτής.

3. Κάνε περισσότερη γιόγκα. Ο Dr. Oz αναφέρει ότι κάνει καθημερινά γιόγκα για να αυξήσει την ευελιξία του, να βελτιώσει την εστίασή του, να μένει σε φόρμα και να μειώνει το στρες του.

4. Μη φοβάσαι όλα τα λιπαρά. Ο Dr. Oz είναι μεγάλος υποστηρικτής των ωφελειών στην υγεία μας που προέρχονται από τα «σωστά» λιπαρά. Ενώ τα ακόρεστα λίπη πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε, ο Dr. Oz προτείνει να τρώμε τροφές όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, τα οποία είναι γεμάτα από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία μας και να βοηθήσουν το σώμα μας να απορροφήσει σημαντικά θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά.

5. Μάθε να μαγειρεύεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποστηρίξεις την υγεία σου μακροπρόθεσμα και να επιτύχεις τους στόχους σου για την απώλεια βάρους εάν δεν πάρεις εσύ τον έλεγχο των συστατικών που λαμβάνεις από την τροφή σου. Αν είσαι συνεχώς πιεσμένη χρονικά από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις, ο Dr. Oz προτείνει να οργανώνεις από την προηγούμενη μέρα τα γεύματα της επόμενης, ώστε να έχεις πάντα μία υγιεινή και γρήγορη λύση στο ψυγείο σου.

Τι περιμένεις λοιπόν για να κάνεις τον Dr. Oz περήφανο;