Το hoola hoop συναντάει τη yoga και γίνεται must

01.09.2014
Έχουμε μιλήσει και πάλι για το στεφάνι της χαράς, το χούλα χουπ κι όχι μόνο με τη χρήση του σαν παιχνίδι των παιδιών.

Το εργαλείο δουλειάς των απανταχού ακροβατών τσίρκου από τη δεκαετία του 50, το όργανο ιδασκέδασης των Αρχαίων Ελλήνων (φτιαγμένο από βέργες αμπελιού) αποκτά την πιο εναλλακτική και fitness μορφή του, ειδικά σήμερα.

Μια νέα γενιά ακτιβιστών του hoola hoop μετατρέπουν το στεφάνι σε εργαλείο σμίλευσης του σώματός.

Πρώτη και καλύτερη η Marawa Ibrahim, η οποία ταξιδεύει υιοθετώντας την ζωή των νομάδων και διδάσκωντας το χούλα χουπ σε όλο τον κόσμο. Η Μαράουα, έχει φτιάξει το δικό της πρόγραμμα με στόχο την σύσφιξη του κορμού και της κοιλιά, έχει εμφανιστεί και στο ''Βρετανία έχεις Ταλέντο'' και μπορεί να γυρίσει το μαγικό στεφάνι τουλάχιστον 133 φορές προτού αυτό σωριαστεί στο πάτωμα.

Η 32χρονη τονίζει πως η συμπεριφορά μας απέναντι στο στεφάνι πρέπει να είναι σοβαρή και για να δούμε αποτέλεσμα στις περιστροφές, πρέπει να επιλέξουμε το σωστό μέγεθος, κι όχι ένα παιδικό hoola hoop, τονίζει η ειδικός που έχει συνεργαστεί και με υπέρβαρες γυναίκες και έχει δει αποτέλεσμα από το διασκεδαστικό αυτό τρόπο άσκησης.

Ακόμα μία ειδικός στην χρήση του hoola hoop για καλύτερο σώμα, είναι η Kelly Strycker, των Chicago Hoop Dance, της κοινότητας δασκάλων, μαθητών και γενικά ειδικών στο χούλα χουπ.

Η Κέλι, έχει φροντίσει να συνδυάσει τις κινήσεις στο στεφάνι με γιόγκα, Chigong, ένα κινέζικο σύστημα ασκήσεων και σωστών αναπνοών .

Η εκπαιδεύτρια τονίζει πως η σωστή τεχνική σημαίνει ισορροπία, και πρέπει να φροντίσεις να γύριζεις το στεφάνι κι από τις δύο κατευθύνσεις, για να τονώσεις το σώμα σου, από την κορφή ως τα νύχια.


Η Strycker τονίζει πως το ο χορός με στεφάνι λατρεύεται κυρίως από γυναίκες 25 ως 60 ετών.

Στο μάθημά της που διαρκεί 20-25 λεπτά, οι κινήσεις γιόγκα έχουν κυρίαρχη θέση, μαζί με βαθιά καθίσματα αλλά και το γύρισμα του στεφανιού γύρω από τους καρπούς, τους ώμους, τα χέρια, τα πόδια, τους γλουτούς και φυσικά τη μέση.

Ο ρυθμός είναι άλλωστε αυτός που βοηθά την κίνηση και τονώνει την καρδιακή λειτουργία.


Ο δρ Cedric X. Bryant, του Αμερικάνικου Συμβουλίου Άσκησης, τόνισε πως σε έρευνα του 2011, έγινε φανερό πως το hoola hoop σε βοηθά να κάψεις 600 θερμίδες σε μια ώρα.